· · Коментари: 0

Шест ЗНАКОВА који указују да вам је ОЗБИЉНО ОПАО ниво магнезијума у телу

Ако сте увек уморни, очи вам се трзају и имате грчеве у мишићима, вероватно вам недостаје магнезијум.

1632139378_Depositphotos_19676953_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Пошто се толико много система у телу ослања на магнезијум, недостатак може довести до озбиљних болести. Због тога морате бити на опрезу и бити у могућности да благовремено откријете проблем.

Прочитајте још: Шест симптома да вам је ЈЕТРА пуна ОТРОВА!

Девет знакова да вам недостаје магнезијум


1. Жудња за храном пуном шећера

Снажна жеља за конзумирањем било чега слатког указује на то да неки минерали, посебно магнезијум, недостају у телу. Недостатак магнезијума код жена обично је повезан са менструацијом, док је код спортиста недостатак магнезијума повезан са ригорозним вежбама када тело троши магнезијум на мишићну активност.

Када телу недостаје магнезијум, особа доживљава неосновану бригу и напетост

2. Бол и грчеви у мишићима

Грчеви у мишићима и нелагодност могу бити веома непријатни. То може бити показатељ ниских нивоа магнезијума ако их често доживљавате. Магнезијум, као и витамини Д, Е и Б, могу вам помоћи да избегнете грчеве у мишићима. Закажите састанак са лекаром како бисте проверили ниво витамина и уверите се да уносите неопходну дневну количину. Такође можете покушати трљати оболеле мишиће кружним путем како бисте ублажили бол.

Фото: Пиксабеј

3. Инсомнија

Несаница може бити узрокована недостатком магнезијума. Магнезијум је потребан за процес познат као „опуштање мозга“. Ова функција мозга омогућава нам да се опустимо и мирно заспимо. Низак ниво магнезијума може изазвати грчеве у мишићима, као што је раније наведено. То доводи до синдрома немирног стопала, због чега ноге дрхте ноћу. Као резултат тога, ваш квалитет сна се смањује.

4. Болест костију

Недостатак магнезијума је такође повезан са повећаним ризиком од развоја проблема са костима. Ово би вас могло довести у опасност да сломите кост. Поента је да недостатак магнезијума може узроковати пад нивоа калцијума у ​​крви, што је важно за здравље костију.

Прочитајте још: Моћ природе: Храстова кора лечи ЕКЦЕМ и спречава ОПАДАЊЕ КОСЕ

5. Киселински рефлукс

Храна и желудачна киселина враћају се у једњак ако имате недостатак магнезијума. Рефлукс киселине, често познат и као жгаравица, је осећај печења који се јавља као резултат тога.

6. Стрес и апатија

Магнезијум је неопходан за развој здравог неуролошког система. Опуштање је функција овог елемента. Када телу недостаје магнезијум, особа доживљава неосновану бригу и напетост. Као резултат тога, ризик од депресије нагло расте.


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.