· · Коментари: 0
НАРОДНА МЕДИЦИНА

Луковина враћа крвни притисак у нормалу! Ево како да припремите овај ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТ

Природа има решење за проблем са којим се бори сваки други човек који уђе у зреле године

1622239512_Depositphotos_2601380_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Кора црног и црвеног лука садржи кверцетин, веома моћан пигмент. Он спречава запушавање крвних судова и смањује хипертензију. 

 Лук је делотворан код кардиоваскуларних обољења и да смањује ризик од нових обољења срца...

У својим слојевима, лук садржи мноштво витамина какви су витамин Ц и Е, минерали. калцијум, магнезијум, гвожђе и калцијум. Ово имплицира да има антибактеријска, антиканцерогена и антигљивична својства. Садржи и флавоноиде, моћне антиоксидансе који уништавају слободне радикале.

Прочитајте још: Ово сигурно нисте знали о серији ПРИЈАТЕЉИ: Да ли знате број кафа које су попили глумци? (ФОТО)

Љуске црног или црвеног лука доприносе спречавању старења целокупног организма због повећане количине витамина Е у свом саставу. Љуске лука ће побољшати целокупно здравље и смањити ризик од гојазности, а последично и рака дебелог црева, дијабетеса типа 2 и гастроинтестиналних проблема. 

Љуска лука садржи и велику количину биљних влакана. Према неким истраживањима, љуске црног лука могу да се користе као додатак било којој дијети, јер садрже велике количине нерастворљивих влакана. Нерастворљива влакна су корисна за нормалне и перисталтичке покрете дебелог црева. Она помажу и у уклањању токсина из цријева, а такође имају способност и да балансирају ниво pH вредности.

Прочитајте још: Ставите ЈАЈЕ на дно саксије са цвећем и видећете НЕВЕРОВАТНЕ резултате! (ФОТО/ВИДЕО)

Последња истраживања научника са Универзитета у Мадриду показала су да је лук делотворан код кардиоваскуларних обољења и да смањује ризик од нових обољења срца.

Због садржаја витамин Ц, кора црног лука јача имунитет целог организма, и својим антимикробним деловањем одлично лечи и прехладу.  Кора од лука је корисна код упале грла, ларингитиса, упале десни, стоматитиса, јер има антибактеријска својства.

Лековити третман понављати током четири месеца након чега би притисак потпуно требао да се врати у нормалу и да немате проблема даље са хипертензијом најмање неколико година.

Нека испитивања показала су да је делотворан и код онколошких обољења. Наиме, кверцетин као главни састојак коре црног лука је моћан антиоксидант који се бори против слободних радикала, који су један од главних разлога настанка рака.

Припрема народног лека

Народни лек припрема се тако што се у чинију стави пет кашичица свежих борових иглица, две кашичице дивљег шипурка (и две кашичице ситно измрвљених сувих кора од црвеног лука. Овако помешане састојке потребно је прелити са један литар хладне воде, па све заједно кувати 10 минута након кључања воде на лаганој ватри.

Прочитајте још: Цветни спектакл од пузавице - Украсите улаз прелепом ВИСТЕРИЈОМ! (ФОТО/ВИДЕО)

Након што се напитак прокува, потребно је оставити смесу да се охлади, па у њу додати још мало прокуване воде тако да у шерпи буде један литар напитка. Ову количину поделити на два дела и у наредна два дана попити овај литар напитка у једнаким количинама током дана.

Потом скувати поново нову количину овог напитка. Третман понављати током четири месеца након чега би притисак потпуно требао да се врати у нормалу и да немате проблема даље са хипертензијом најмање неколико година.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.