Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИТОТЕРАПИЈА

Мала и скромна КАМИЛИЦА је најлековитија биљка на свету

Терапијска употреба камилице није заснована само на народном уверењу већ је и научно потврђена.

1624344673_Depositphotos_2559757_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ова биљка сматра се једном од најбољих за лечење запаљења коже и слузокоже. Помаже и код опекотина, рана и чирева.

Прочитајте још: 12 рецепата за чистија плућа: Липа и овас учиниће чудо

Камилица је лек за слузокожу

Корисна је за клистирање, запирање и испирање полних органа и оједених места. Камилица се употребљава и за испирање очију, уста, носа и ушију, као и свих осетљивих органа. Препоручује се и код свих обољења црева и желуца, грчева, упале дебелог црева, надутости, као и код обољења бубрега, јетре и жучи. Помаже и у лечењу нервних обољења и реуматизма.

Помаже и код напетости и несанице.

Истраживања спроведена у последњих пет година показала су да камилица помаже и у ублажавању осећаја тескобе и да се лакше утоне у сан. То је зато што камилица садржи апигенин, који је флавоноид. А, флавоноиди су хемијски спојеви који биљкама дају боју и обилују антиоксидантима, помажући телу у борби против стреса.

Прочитајте још: ШОКАНТНИ подаци - РАСТЕ отпорност на АНТИБИОТИКЕ: Широм Европе сваке године УМРЕ најмање 33.000 људи због тога

Камилица је решење менструалних тегоба

Чај од камилице може да буде и једно од решења за менструалне тегобе, нарочито бол који има 93 одсто жена, а конзумирање чаја од камилице може бити једно од решења за тај проблем, јер ублажава бол и грчење мишића. Током једне студије дошло се до закључка да су жене које су пиле чај два пута дневно седам дана пре почетка менструације искусиле блажи бол и мању тескобу. Ипак, потребно је спровести више студија на ову тему.

Чај се пије два пута дневно 7 дана.

Прочитајте још: Стаљинова омиљена посластица: ЧОКОЛАДИЦА која се прави од кравље крви, а деца је обожавају

Камилица је добра и за анксиозност јер побољшавајући сан, опуштајући мишиће и смањујући крвни притисак она умирује и раздражљивост. Када након вечере попијете шољу чаја од камилице, можда ћете се осећати опуштеније и спремније за спавање него када то не учините. Али није само топли напитак тај који умирује. Камилица има својства која заправо помажу да побољшате расположење, ублажите бол, као и да лакше заспите, али то нису једине користи од ове биљке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas