Oglas
· · Komentari: 0
čaj

Prva je pomoć za brojne zdravstvene probleme: Zašto KAMILICA treba da bude deo svake kuće?

Nadaleko čuveni lek protiv “prevelike brige” i stresa, kamilica se zaista može smatrati kraljicom lekovitog bilja.

1618494750_Depositphotos_167677760_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Čaj od ove biljke sastavni je deo svakog doma.Prijatnog ukusa i još prijatnijeg mirisa, kamilica je prepuna antioksidanasa koji smanjuju rizik od nastanka brojnih zapaljenskih bolesti, a posebno se dobro pokazala u olakšanju simptoma kod bolesti jetre, bubrega i debelog creva (naročito ulceroznog kolitisa).

Pročitajte još: Rotkvice su BLAGO za srce i zakon za dijetu

Svi problemi vezani za disajne puteve lako (ili bar lakše) se rešavaju uz šolju toplog čaja od kamilice, pa ne čudi što je to omiljeni napitak svih onih koji pate od problema sa otežanim disanjem, astmom, bronhitisom, a nezamenljiva je i kada je u pitanju obična prehlada.

U lekovita svojstva kamilice ubrajamo i prvu pomoć kod menstrualnih bolova jer smanjuje grčeve i izaziva osećaj opuštenosti mišića. Isto tako, najnovija istraživanja pokazuju da redovno ispijanje ovog čaja smanjuje rizik od nastajanja raka, posebno raka štitne žlezde.

Dodatno, kamilica je pokazala benefit i kada su u pitanju srčani problemi, ali je odlična i u prevenciji dijabetesa.

Pročitajte još: Volite da pijete KAKAO? Predstavljamo vam sve dobrobiti ovog MAGIČNOG NAPITKA

I, na kraju, mali podsetnik za sve pripadnice lepšeg pola koje se bore sa podočnjacima ili su pak sklone iritaciji očiju – kad završite sa ispijanjem toplog čaja od kamilice, obavezno iskoristite vrećice za mali tretman područja oko očiju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas