Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МЕД, РЕН И ШАРГАРЕПА: Комбинација која олакшава дисање, чисти плућа и смирује кашаљ (РЕЦЕПТ)

Јак народни препарат који ће вам покренути организам

1646146292_home-remedies-g6bc319252_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Мед у комбинацији са другим природним састојцима познат је као природни и плаготворни препарат који чува имунитет.

Рен је одличан савезник у борби против прехлада и бронхитиса јер садржи глукозинолате, једињења која разређују густ секрет и олакшавају његово избацивање. Мед је такође одличан због свог антисептичког и умирујућег дејства. Липов мед је познат у лечењу бронхијалних тегоба и назеба.

Рецепти

Направите природан лек тако што помешате две шоље меда, пола шоље наренданог ђумбира и пола шоље наренданог рена. Мешавину оставите да одстоји две недеље, а потом, ако кашљете, једите по једну кашику дневно сваког јутра. Уколико не можете да једете мешавину због јаког укуса, ставите једну кашичицу у чај и попијте.

Прочитајте још: ЗА ДОБАР ВИД И "ЈАКУ" КРВ: Припремите БЛИТВУ на посебан начин и ојачајте организам (РЕЦЕПТ)

Још један народни лек често се препоручује за прочишћавање бронхија (нарочито се препоручује пушачима): МЕД + РЕН + ШАРГАРЕПА: Направите смешу од меда, наренданог рена и нарендане шаргарепе у сразмери 1:1:1. Значи, ако ставите 100 г меда, толико ставите и рена и шаргарепе, измешајте и можете одмах да користите по једну кашичицу за почетак. Ако одмах користите, пазите - због рена је јак укус, али после неколико дана мед извлачи љутину и мешавина постаје блага.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas