Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДАР ПРИРОДЕ

Најјачи природни антибиотик, биљка која лечи СВЕ болести - ДИВЉИ ОРИГАНО! (ВИДЕО)

Дивљи оригано се сматра за једним од најефикаснијих природних антибиотика и антиоксиданата, као лек коришћена је још у старој Грчкој.

1619197430_oregano-4743918_1920.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Као свој активни састојак садржи карвакрол који му даје андиоксидативна, антисептичка, антимикотичка противпаразитна, антифугинална, антибактеријска, антивирусна и многа друга дејства.

Најлакши начин конзумације је у облику чаја или као уље.

Највише се користи код кандиде и упорних бактеријских инфекција ешерихијом.

Прочитајте још: Калоричне, али тако ЗДРАВЕ: Да ли сте знали да пињоле штите од УВ зрака?

Користи се и за јачање имунитета, као и код болести органа за варење и дисање.

Постоји много начина за конзумцију дивљег оригана, а за вас извајамо два најједноставнија.

Моћ дивљег оригана
Научници су доказали да је уље дивљег оригана 337 пута јачи антиоксиданс од зеленог чаја, 130 пута од лимуна, 30 пута од белог лука.

Чај од дивљег оригана 

Једну кашичицу уситњених и осушених листова оригана прелијте са 20 мл кључале воде, поклопите и оставите да одстоји око 30 минута. Препоручена дневна доза је три пута и то сваки пут пре оброка.

Прочитајте још: Помаже код надутости, добар је за јетру, а може помоћи и при мршављењу...Зашто је још добро пити чај од маслачка?

Уље од дивљег оригана

Орално: Користи се 10 дана у току једног месеца и то по формули 3 x 2 капи на дан. У супеној кашици јестивог уља (сунцокретово, маслиново, кокосово...) растворите три капи уља оригана. Пије се после оброка.

Користи се за јачање имунитета и у борби против кандиде и ешерихије.

Не препоручује се особама које су анемичне или имају проблем са коагулацијом, јер доводи до успорене апсорпције гвожђа и због тога током терапије уљем оригана, водите рачуна да уносите више гвожђа него иначе.

Прочитајте још: Карфиол је намирница која има ПЕТ супер моћи

Инхалацијом: У пола литре кључале воде додати једну кап уља оригана и пажљиво удисати, затворених очију.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas