· · Коментари: 0
укусно

Његова арома многима је омиљена: Зашто би требало да пијемо ЧАЈ ОД ЈАСМИНА?

Чај од јасмина је можда један од најукуснијих чајева, његова прелепа арома је један од разлога зашто се одлучујемо за баш овај напитак.

1631012081_jasmine-6319904_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Чај од јасмина обично се заснива на зеленом чају, па пружа здравствене предности које бисте добили ако пијете зелени чај. Пореклом је из Кине, а сматра се да је у Европу стигао у 16. веку.

Бенефити чаја од јасмина

Антиоксиданти

Чај од јасмина богат је моћним биљним једињењима познатим као полифеноли. Они делују као антиоксиданси у вашем телу и штите ћелије од оштећења слободних радикала. Студије су повезале оштећење слободних радикала са срчаним обољењима. Чај од јасмина направљен од зеленог чаја садржи много полифенола који се називају катехини. Један посебно моћан катехин у зеленом чају је епигалокатехин, који је повезан са многим предностима, укључујући губитак тежине и побољшану контролу шећера у крви, као и здравље срца.

Прочитајте још: Зашто би требало да буде део наших рутина: Користи ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА

Помоћ при губитку тежине

Пијење чаја од јасмина може вам помоћи да смршате убрзавајући метаболизам.

Штити ваше срце

Чај од јасмина садржи много полифенола, који могу да помогну у заштити од срчаних болести.

Може побољшати рад мозга

Чај од јасмина има неколико својстава која могу да помогну у јачању можданих функција. За почетак, садржи 15–60 мг кофеина по шољи. Кофеин стимулише ваш нервни систем блокирањем инхибиторног неуротрансмитера аденозина - хемикалије која преноси сигнале између вашег мозга и тела.  Осим тога, кофеин појачава активност мозга и помаже у ослобађању других неуротрансмитера који побољшавају расположење, попут допамина и серотонина, пише Хеалтхлине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.