Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАРОДНА МЕДИЦИНА

Опасну КАНДИДУ лечите променом исхране и рецептима из природе (РЕЦЕПТИ)

Први знаци ширења кандиде могу се препознати већ у усној дупљи...

1622155884_Depositphotos_153501106_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Присуство гљивица у људском организму може бити релативно нормална појава код великог броја људи и уколико се брзо реагује, ово не може произвести већи здравствени проблем. То је случај и са кандидом, гљивицом која се налази у људском организму, а може се пронаћи у устима, најчешће и у пробавном тракту, женским полним органима и на кожи.

Прочитајте још: Шта треба да знамо о ЛАВАНДИ? Одлична је у борби са стресом, а овако делује на боре и акне

Ипак, уколико се ова гљивица прошири услед неколико чиниоца који доприносе њеном расту, тада у телу букте инфекције и шири се по читавом организму све до стања када је она постаје немерљива.   Први корак ка лечењу ове гљивице је промена начина исхране и примена дијета које не укључују угљене хидрате, пре свега шећер, скроб и влакна.

Чајна мешавина против кандиде
Направите чајну мешавину од 50 грама пелина, 50 грама ораховог листа, 100 грама бршљена и 100 грама жалфије, па 3 кашике ове мешавине прелијте са 500 милилитара кључале воде. Оставити све да одстоји сат времена, па пити два пута дневно.

Бели лук и шаргарепа

За припрему овог домаћег рецепта против кандиде потребна је једна чаша јогурта, два чена белог лука и једна шаргарепа, по пола кашичице свеже наренданог ђумбира и цимета.
Изрендајте шаргарепу, бели лук и ђумбир па све додајте у јогурт. На крају, додајте и цимет. Све промешајте, оставите да мало одстоји и једите као салату једном дневно.

Прочитајте још: Они који су преживели ковид осећају ОВЕ симптоме 3 месеца касније

Бели лук за лечење кандиде

Ако имате осетљив желудац, можете припремити бели лук са маслиновим уљем, и додавати по 1 кашичицу у јело  2 до 3 пута дневно.

Уколико се ова гљивица прошири услед неколико чиниоца који доприносе њеном расту, тада у телу букте инфекције и шири се по читавом организму све до стања када је она постаје немерљива

За лечење упорне кандиде узмите десетак ченова белог лука, очистите, виљушком грубо изгњечите и ставите у 200 милилитара квалитетног хладно-цеђеног маслиновог уља. Масу сипајте у тамну стаклену посуду и оставите на мрачном месту 10 дана. После тога, препарат се процеди кроз газу и спреман је за употребу. Чува се у фрижидеру, а обично су потребне две туре да врате кандиду у нормалне количине.

Прочитајте још: Исеците црни лук БЕЗ СУЗА уз помоћ ОВА 4 трика! (ВИДЕО)

Кефирна култура

Кефир је изузетан природан лек против кандиде. Кефир је природни ферментисани пробиотски и пребиотски напитак богат ензимима и микроорганизмима који балансирају екосистем домаћина и чије коришћење обнавља и чува цревну флору.

Јабуково сирће за црева и кожу
Ово сирће се сматра одличним леком за лечење кандиде у цревима. Растворите једну супену кашику јабуковог сирћета у чаши млаке воде, па пијте пре сваког оброка.Неколико капи јабуковог сирћета сипајте у чашу воде и тиме испирајте и инфицирана подручја на кожи, у усној дупљи или гениталијама.

Најбоље је користити прави кефир, то није овај кефир који можемо купити у флашама у продавницама. Кефир је вековима познат лек за многа обољења код народа са Кавказа. Користи се тако што се кефирна култура - кристали потопе у свеже млеко где треба да одстоји 24 сата. Затим се процеди и пије  уз оброк. Тако припремљен напитак у кратком временском периоду враћа баланс организму, пробиотске културе којима обилује убрзо доводе у ред нарушену цревну флору и број кандиде своде на оптималан ниво.

Кантарион за кандиду у цревима

Ова биљка је чудо из природе које успешно елиминише вагиналну кандиду и кандиду у цревима. Чај се припрема тако што супену кашику кантариона прелијете са 200 милилитара кључале воде, па кувате још 15 минута. Прохлађен чај пити 3 пута дневно по 50 милилитара. 

Прочитајте још: Ставите ЈАЈЕ на дно саксије са цвећем и видећете НЕВЕРОВАТНЕ резултате! (ФОТО/ВИДЕО)

Кантарионово уље користите тако што ћете тампон натопити и такав користити бар једном у току дана. За спољне инфекције може да помогне и хигијенски уложак натопљен кантарионовим уљем.

Жалфија за вагиналну кандидијазу
Можете пити чај од жалфије или га користити за вагинално испирање. Чај припремите уобичајено, а ако га користите за вагинално испирање, додајте му до 2 капи уља чајевца. Напуните иригатор млаким чајем и испирајте се пре спавања.

Чај од ђумбира 

Препоручљиво је користити ђумбир сваког дана, као додатак јелима. Пошто има јака антифунгицидна својства можете правити и чај: исеците комадић свежег ђумбира величине 1 центиметар и кувајте 15 минута на лаганој ватри. Процедите и пијте топло. Можете додати мало сока од лимуна. Овај чај је препоручљив и за друга запаљенска стања и можете га пити редовно 1 до 2 шоље.

Прочитајте још: Цветни спектакл од пузавице - Украсите улаз прелепом ВИСТЕРИЈОМ! (ФОТО/ВИДЕО)

Чај од коприве 

Чај од коприве се припрема тако што се кашичица сувих и уситњених листова коприве прелије шољом кључале воде и остави 10 до 15 минута поклопљено док се не прохлади. Овај чај врши детоксикацију организма и заслужан је за очување нивоа бакра током инфекције. Конзумира се најмање три пута дневно све док се кандида не уништи.

Чај од маслачка 

Прочитајте још: НАЈЛУЂИ ЗАКОНИ на свету: Разлог зашто удате жене у Боливији не смеју да попију више од чаше вина ће вас РАЗБЕСНЕТИ!

Чај од корена маслачка је сјајан пробиотик и помаже јетри да се ослободи токсина које кандида производи. Чај се користи и за боље варење и смањење надимања. Чај се припрема од кашике уситњеног корена маслачка који се прелије са 250 милилитара увреле воде, а затим оставили 10 до 15 минута да стоји поклопљено. Конзумира се најмање три пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas