Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Овај доктор се не купа шест година и не користи дезодоранс! Свакодневно купање није неопходно?

Амерички научник Џејмс Хамблин престао је да се купа 2015. године и био је у праву!

Oglas

Амерички научник и доктор Џејмс Хамблин (37) није се купао пет година. Он је ову људску потребу престао да практикује 2015. године када је изјавио да више неће да се тушира, а да се његов живот ипак наставља.

Прочитајте још: Корен снова: Проверен као афродизијак, а снижава и притисак

Џејмс се не купа Фото: Yоутубе/ сцреенсхот ТОДАY

На питање многих који су пратили његову одлуку, како се осећа, рекао је да је сасвим у реду и да се временом навикао, тако да му је нетуширање постало нормално. Иначе др Хамблин је професор Школе јавног здравља на Универзитету Јејл и доктор специјализован за превентивну медицину.

Човек "изгуби" две године купајући се. Трошак!

Он је током петогодишњег подухвата израчунао да човек проведе пуне две године живота купајући се. То је велики трошак не само воде, већ и новца, написао је.

Амерички научник тврди да не смемо да престанемо да перемо руке и зубе, али да не морамо да будемо толико упорни кад су у питању други делови тела.

Написао књигу "Чист"
Доктор Хамблин је 2020. године додатно детаљно описао своје искуство у књизи "Чист: Нова наука коже и лепота чињења мање"
Руке и зубе не смемо да престанемо да перемо.

Иначе, одлуку да престане да се тушира др Хамблин је започео као експеримент, јер је желео да утврди шта ће се десити. У својој књизи је објаснио да с временом тело почне све више да се навикава, тако да мирис постепено престаје да буде непријатан, иако се не користи ни дезодоранс ни сапун. Како објашњава постепено кожа се све мање масти, као и коса.

Прочитајте још: Направите домаће бомбоне који олакшавају болове у грлу и спречавају сув кашаљ

Експеримент је започео тако што је почео да ређе користи сапун, шампон, дезодоранс - уместо да се тушира свакодневно, прешао је на свака три дана, пре него што је потпуно престао. У почетку је, како је рекао једном приликом било момената да је желео да се окупа, јер се осећао масно и напријатно је мирисао, али је то почело да се дешава све ређе и ређе.

Само се саструже
Објаснио је да се само испира ако је "видљиво прљав" или после вежбања и тврди да можемо да ољуштимо и уклонимо маст "само је састругавши рукама и повремено очешљавши косу".
Све ређе је користио сапун, шампон, дезодоранс...

Како овај амерички научник објашњава, наши телесни мириси производ су бактерија које живе на нашој кожи и хране се знојем и уљаним излучевинама које производи наше тело.Наношењем козметичких производа на кожу и косу сваки дан нарушава се равнотежа између уља на кожи и бактерија, а то уништава наш природни екосистем.

Нетуширање активни процес и не миришемо.

Хамблин тврди и да нетуширање активира регулаторни процес у ком екосистем постиже стабилно стање и ми престајемо непријатно да миришемо. Просто почнете да миришете као човек, рекао је Хамблин. Штавише, његов нови мирис допао се његовој жени, док су други људи за њега рекли да "није лош".

Прочитајте још: Две намирнице морате јести зими, прва је АВОКАДО, а разлози су логични

Како би истакао да резултати његовог експеримента нису бесмислени, он је напоменуо да већина људи није имала приступ текућој води све до последњих 100 година. Временом су људи научили претерано да се дотерују, а то је назвао модерном измишљотином.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas