Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АНТИПЕСПИРАНТИ

Замените канцерогене ДЕЗОДОРАНСЕ природним средством против знојења (РЕЦЕПТ)

Заборавите на индустријска средства против знојења.

1654448132_deodorant-gdb5dbcffc_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Отровне хемикалије које су пронађене у дезодорансима против знојења играју велику улогу у настанку карцинома дојке, потврдила је научна студија из 2016. године па су неке земље попут Швајцарске потпуно забраниле употребу ових средстава. Алуминијумске соли су активни састојци који се користе у производњи многих антиперспирантних производа на тржишту, који помажу у спречавању претераног знојења и уклањања мириса тела. Токсична хемикалија делује тако да се растопи у зноју и блокира рад жлезда.

Прочитајте још: Како да одржите своје тело у форми у току ТРУДНОЋЕ: Једите најобилнији оброк у време ручка

Хемикалије у дезодорансу смањују количина влаге која је присутна у кожи. Истовремено, такво деловање такође подстиче накупљање ткива у дојкама.Већина антиперспирантних и дезодорантних производа садрже ову хемикалију која узрокује рак. 

Природна функција нашег организма је да путем коже избацује токсине и штетне састојке, а то се управо догађа када се знојимо, зато се овај процес не би требао вештачким путем заустављати јер касније може доћи до непотребних компликација. Оно што је важно је да се смање непријатни мириси...

Како бисте спречили обимно знојење и потребу за хемијски опасним дезодорансима, почните од промена животних навика јер правилна исхрана и много воде могу смањити проблем непријатног мириса зноја. Природна функција нашег организма је да путем коже избацује токсине и штетне састојке, а то се управо догађа када се знојимо, зато се овај процес не би требао вештачким путем заустављати јер касније може доћи до непотребних компликација. Оно што је важно је да се смање непријатни мириси.

Домаћи дезодоранс са схеа маслацом

Помешајте 2 кашике схеа маслаца, 1 кашику пчелињег воска и 2 кашике кокосовог уље у стакленој теглици од 500 милилитара запремине. У мали лонац или дубљи тога сипајте мало воде, па је загрејте на лаганој ватри. Ставите ову лагано поклопљену теглицу у ту врућу воду у лонцу нека се ова 3 састојка топе на лаганој ватри. Када се растопе и повежу склоните је са ватре и додајте 3 кашике соде бикарбоне и 2 кашике ару праха. Помешајте добро, додајте 20 капи етеричног уља лаванде, рузмарина или лимуна и прелијте смесу у жељену посуду за чување и употребу.

Прочитајте још: Само одржавање базена кошта као МАЊИ СТАН У БЕОГРАДУ: Завирите у дом фудбалера Немање Матића и његове супруге (ФОТО)

Ару прах је бели прах без укуса, који се користи за згушњавање, а састоји се од скроба извађеног из различитих тропских гомоља попут арооwроота биљке и маниоке. Ару прах има два пута већу моћ згушњавања од пшеничног брашна јер не садржи протеине и глутен. За разлику од кукурузног скроба, ару прах ствара савршену густоћу и не разграђује се у комбинацији са киселим састојцима. Ару прах је такође отпоран на смрзавање. 

Прочитајте још:  Маша Терзић прославила рођендан без изабраника? Непосредно пред порођај организовала прославу, а Звездан је изјавио ово (ФОТО)

Схеа односно карите маслац због свог састава незамењив је у свакодневној нези коже. У последње време је популаран као природна алтернатива оклузивним подлогама попут вазелина. Садржи велике количине незасићених масних киселина, витамине А и Е, висок садржај протеина и минерала. Нарочито је делотворан код регенерације ћелија коже, за негу старе коже. Делује противупално, па помаже код дерматолошких стања какве су псоријаза, себореја, екцеми, атопијски дерматитис или акне. Помаже при исцељивању мањих рана, огреботина и опекотина. Схеа маслац дубоко продире у кожу, регенерише је, па се може користити у превенцији и третману стрија и ожиљака. Посебно се примењује за превенцију стрија током трудноће.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas