Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У Србији расте КАО КОРОВ, а ПОМАЖЕ КОД МНОГИХ БОЉКИ: Важи за најбољи "ЛЕК" против уједа комараца

Откријте изненађујуће предности листова боквице за кожу, косу и тело

1651751846_restaurant-g7a8e3acb5_1280.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Предности листова боквице су коришћене још од 1500-их за лечење здравствених стања као што су прехлада, грозница или грип. Има антибактеријска, антииритантна и антисептичка својства.

Препун танина, аукубина и слузи, познато је да екстракт листа боквице има и експекторантна и антииритирајућа својства. Од листова се може направити чај или тинктура, а за ово се каже да помаже код лошег варења, жгаравице и чирева када се узима интерно. Споља, боквица се користила за уједе инсеката и змија, као и као лек за осип и посекотине. Осим тога, пуна је витамина и минерала који су добри за ваше тело, посебно косу и кожу.

Кожа

Предности за кожу: Додавање листа боквице у вашу дневну или недељну рутину неге коже побољшаће изглед и осећај ваше коже.

Природно олакшање од опекотина од сунца: Ако сте добили опекотине од сунца на плажи или базену, листови боквице могу се користити за смањење ефекта. Извлачење сока из листова гњечењем и наношењем хладне воде на њега. Затим га нанесите на захваћено подручје рукама или четком. Анти-инфламаторна природа ће ступити на снагу да ублажи опекотине.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА АЛКАЛНИ СОК: Одличан за дијабетес, недостатак витамина Д и ниску густину костију

Помаже код уједа инсеката: уједи инсеката изазивају свраб на нашој кожи. Листови боквице садрже анти-иритирајућа својства и тако смањују свраб или осип од мрава, мува, пчела или комараца. Дакле, кожа ће се брже вратити у нормалу. 

Лист се може користити као средство за испирање косе за уклањање наслага производа, остатака или вишка уља

Помаже бржем зарастању рана: листбоквице садржи алантоин који има антибактеријска својства. Стога, када се листови нанесу на ране, убијају клице, као и бактерије. Тако се убрзава процес зарастања уз производњу нових ћелија коже.

Фото: Unsplash

Смањује ефекте ожиљака: сећате се када сте били млађи и пали сте са бицикла и добили посекотину или модрицу? И, ожиљак је и даље ту деценијама касније? Листови боквице помажу у смањењу шансе за стварање ожиљака. Антимикробна својства боквице помажу у процесу регенерације коже што омогућава кожи да правилно зарасте од рана.

Смирује акне: лист боквице има ефекат хлађења. Стога, употреба производа који садрже листове боквице за локалну примену помаже у смањењу упале. На тај начин смањујете шансе за добијање акни. Као и изазивање бржег зарастања и регенерације здравих ћелија коже.

Тело

Пробавне сметње, жгаравица и чиреви: када се листови користе за прављење чаја или тинктуре, каже се да помажу код лошег варења, жгаравице и чирева.

Природни диуретик: када се прогута, верује се да листови боквице омогућавају често мокрење. Ово омогућава телу да елиминише токсине из бубрега и бешике.

Олакшава тешке периоде: делујући као антиспазмодик, пружа олакшање од болних грчева током менструације и успорава обилно крварење.

Коса

Предности за косу: Колико год има добар укус, невероватна је за нашу косу.

Смирује инфекције коже главе: производи богати антисептичким и антимикробним својствима помажу у смањењу инфекција власишта као што су перут, суво власиште, псоријаза и још много тога. Ова својства смањују упалу коже главе која узрокује ове инфекције власишта. Дакле, омогућавајући кожи главе да несметано функционише тако што производи уље које облаже нови раст потребном влагом и протеинима. Дакле, подстиче раст косе.

Прочитајте још: СУПЕНА КАШИКА ВЛАШЦА ЗА ЈАКЕ КОСТИ: Садржи најважније витамине, а ево како је најбоље да га спремите (РЕЦЕПТ)

Коса: лист се може користити као средство за испирање косе за уклањање наслага производа, остатака или вишка уља. Као и да кондиционира длаку влагом и протеинима потребним за задржавање дужине. Листове можете прокувати или згњечити па додати хладну воду. Додавање додатних састојака као што су јабуково сирће и етерична уља ће повећати потенцију. Поред тога, лист ће смањити оштар мирис јабуковог сирћета.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas