· · Коментари: 0
АЛТЕРНАТИВА

Већина их се гади, а користе се и ДАНАС у Србији: Излечиле су КЛЕОПАТРУ од СТЕРИЛИТЕТА, а СТАЉИНА од ДЕПРЕСИЈЕ

У Русији постоје, чак, четири велике фарме, где се гаје специјалне пијавице за медицинске сврхе.

1594038963_1.jpg
Фото: Руски травар

Иако су ружне, добиле су портрет у египатским пирамидама и споменик близу Москве. Пијавице, најпознатије "лекарке" древности, у наше доба још увек помажу милионима пацијената. У Русији постоје чак четири велике фарме, где се гаје специјалне пијавице за медицинске сврхе.

Прочитајте још:  У РУСИЈИ се штите од КОРОНЕ леком који кошта 150 ДИНАРА

Лековити вампири Фото: Руски травар

Према легенди Клеопатра је патила од неплодности и  лекар нису могли да јој помогну. У очају, прибегла је последњем средству: према препоруци скромног травара одлучила је да стави пијавице на своју материцу. За неколико месеци је затруднела.

Некада су стављали по 200 пијавица на човека!

Мали црни "вампирићи" су миленијумима спашавали људе од болести, а понекад и од смрти. Сцена лечења пијавицама је приказана у египатским пирамидама. У средњовековној Европи вађење "лоше" крви су сматрали универзалним средством против свих тегоба и често претеривали, стављајући по 200 крвопија на тело човека.

Наполеон је из Мађарске поручио шест милиона пијавица за војнике!
Лечиле су и Наполеона Фото: Руски травар

Пијавице су биле званичне "лекарке" и у армији Наполеона. Француски императорје забележио у дневнику да је наручио у Мађарској шест милиона пијавица за лечење војника.

Две пијавице су коштале као једна кокошка!

Извоз пијавица у то време је био уносан бизнис, а највећи извозник ове необичне робе је била Русија. У Русији су у 18. веку почели да организују специјалне фарме пијавица и у западну Европу извозили по 70 милиона црва годишње. Пијавице су коштале 10 копејки по комаду, што је било веома скупо: на пример, за 20 копејки је тада могла да се купи кокошка.

Прочитајте још: "Ником не верујте!" Доктор Максим тврди: Да бисте победили корону, ЗАКИСЕЛИТЕ СВОЈУ КРВ

Вампири за Стаљина
Ови вампирићи су лечили и Стаљина. Совјетски вођа је патио од главобоље и депресије, а пијавице су знатно олакшавале његово стање.
Лековита је "слина" пијавица, јер разређује крв.

Развој фармацеутске индустрије у 20. веку је смањио потражњу за пијавицама у Европи - али не и у Русији. У свакој совјетској апотеци поред таблета могла се пронаћи и стаклена тегла с медицинским пијавицама.

Фабрика пијавица Фото: Руски травар

Хирудотерапија - терапија уз помоћ пијавица је у Русији популарна и данас. Истраживања су показала да делује код срчаних и гинеколошких проблема, хипертензије, упале јетре и жучне кесе, хемороида и проширених вена.

Пијавице су одличне за срчане болеснике.

Иако се вековима сматрало да је суштина хирудотерапије вађење "лоше" крви, сада је доказано: пијавице су добре за здравље не зато што пију крв већ зато што убризгавају  мноштво биоактивних супстанци. Слина пијавице садржи велики комплекс лековитих фермената. Међу њима је хирудин који разређује крв, и дестабилаза која раствара тромбове. Затосе  хирудотерапија препоручује против кардиоваскуларних оболења, тромбозе и последица срчаних и можданих удара.

Пијавице подмлађују!
Од слине вампирића се праве скупи препарати за лифтинг коже. У овој улози смеју да наступају само медицинске пијавице које су одгајане на специјалним фармама. Њихова дивља сабраћа су опасна по здравље!

Тренутно у Русији постоје четири фабрике пијавица. Апотекама и болницама се прода пет милиона црва годишње. Највећа компанија је "Међународни медицински центар за пијавице" близу Москве.

Близу Москве је дечји вртић за ларве и ресторан у којем их хране крвљу из кланица!

Овде крвопије се гаје буквално у стерилним условима: оне живе у стакленим теглама са филтрираном водом, имају дечији "вртић" за ларве и "ресторан", где их служе сертифицираном крвљу из кланица. Током једног ручка пијавица, која тежи 1-2 грама, може да попије 15 грама крви.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Пијавица расте споро: од рођења до "пунолетства" прође 1.5 година. Медицинска каријера крвопије се завршава брзо: већ након првог третмана пијавицу у складу с медицинским прописима уништавају. Ово мало створење даје живот за човека - и зато у знак захвалности Руси су подигли у част пијавице споменик у градићу Удељноје.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.