Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Вода са лимуном и медом је популаран напитак: Шта кажу научне тврдње?

Пијуцкање вруће шољице воде са медом и лимуном је и укусно и умирујуће. Познат је као прави еликсир у свету здравља.

1636456441_shutterstock_1008300700.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоје тврдње да овај напитак може да помогне у топљењу масти, уклањању акни и „избацивању“ токсина из тела. И мед и лимун имају многе здравствене предности, због чега се неки питају да ли је ова комбинација корисна и за здравље.

Вода са медом и лимуном

И мед и лимун су популарна намирнице које се обично користе за ароматизовање јела и пића. Мед  се користи као природна замена за прерађени шећер, а такође има и неке терапеутске употребе, као што је лечење рана на кожи и опекотина. Већина здравствених предности лимуна потиче од високог нивоа витамина Ц и других корисних биљних једињења. Уобичајено је веровање да комбиновање ова два састојка у напитку може да помогне код неких  уобичајених стања, укључујући проблеме са варењем, акне и вишак килограма.

Прочитајте још: Зову их "СЛАТКИШИ ПРИРОДЕ": Зашто би требало да више једемо УРМЕ?

Здравствене предности меда засноване на науци

Мед је једна од најстаријих намирница на свету. Коришћен је и као храна и као лек хиљадама година. Често се користи као природна замена за прерађени шећер у печењу, кувању и пићима, а има и медицинску употребу. Мед је повезан са неколико научних здравствених предности, али је важно напоменути да је већина ових предности повезана са сировим, нефилтрираним типом. То је зато што висококвалитетни, нефилтрирани мед има више корисних једињења и хранљивих материја од обрађеног, филтрираног меда, пише Хеалтхлине.

Здравствене предности лимуна засноване на науци

Лимунов сок је одличан извор витамина Ц и садржи мале количине витамина Б и калијума. Лимун такође садржи корисна биљна једињења као што су лимунска киселина и флавоноиди.

Прочитајте још: Сматрамо је КОРОВОМ, а једна је од НАЈЗДРАВИЈИХ биљака на свету: Легенда каже да је од ње направљен ХРИСТОВ ВЕНАЦ

Како направити и користити воду са медом и лимуном

Прављење воде од меда и лимуна је једноставно. Само помешајте сок од половине лимуна и кашичицу сировог, висококвалитетног меда у шољи топле воде. Овај напитак се најчешће конзумира врућ. Количину лимуновог сока или меда можете да прилагодите свом укусу. Вода са медом и лимуном може да се пије у било које доба дана, укључујући и као опуштајуће пиће пре спавања. Пошто садржи лимунов сок, важно је испрати уста обичном водом након што попијете овај напитак како бисте неутралисали киселину и спречили ерозију зубне глеђи.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas