· · Коментари: 0
решење

Време је за "лечење" мамурлука: Уз неколико савета бићете као нови

После новогодишњих празника, пића и мамурлука, потребно је придржавати се опробаних рецепата и савета.

1641135370_36638f377548895b06f1249934b257e6f7e48be2.jpg
Фото: Депосит

Многи се плаше мамурлука, али било да сте искусни или почетник у пићу, решење постоји. Мамурлук се обично јавља после буђења, глава нам је тешка, главобоља јака. Савети да га се решите су једноставни.

Хидратација је најважнија, тело је дехидрирано од алкохола који сте унели у свој организам. Фале му витамини и хранљиве материје.

Један од најпознатијих лекова за мамурлук је да у чашу воде додате сок од исцеђеног лимуна, без шећера.

Прочитајте још: УРМЕ су "слаткиши природе": Четири важна разлога да их укључимо у исхрану

Добро је попити воду пре спавања. А пожељна је и флаша воде поред кревета. Некада могу да помогну и воћни сокови који враћају енергију.

Банана је позната као воће за лечење мамурлука. Мада, искуства кажу да помажу и киви, смокве, сок од парадајза, јер садрже калијум.

Како је истакла позната нутриционисткиња Мунмун Ганеривал, давање приоритета рехидратацији и детоксикацији следећег дана помоћи ће вам да се осећате боље. 

Ако вам се и даље врти у глави, добар начин је да једете лагане супе, да останете хидрирани. Кофеин никако. Превише дехидратације доводи до појачане мучнине. За мамурлук одличан је и чај од ђумбира.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.