· · Коментари: 0

Како моментално да станете на пут МАМУРЛУКУ: Пар корисних савета који вам могу помоћи

Празнични дани су обично и дани претеривања, и у јелу, и у пићу

1671461599_profimedia-0034861232--1--mamurluk-naslov.jpg
Пхото: Профимедиа

Као опште правило, ако попијете пуно алкохола и ако још мешате различита пића, велика је вероватноћа да ћете се пробудити с мамурлуком. Умор, жеђ, главобоља, мучнина, вртоглавица, дрхтавица, недостатак фокуса, болови у мишићима, несаница и поремећај расположења, све су то непријатни симптоми мамурлука.

Без обзира на то колико јак био, сви желе да га се реше што пре, а у томе могу да помогну одређене намирнице и пића.

Вода
Алкохол дехидрира тело, па ово ни не чуди. Пијење пуно воде у трену би могло да ублажити главобољу, а вода вас подстиче да чешће одлазите у тоалет,што ће подспешити избацивање свих штетних материја.

Прочитајте још: Помажу код ублажавања надутости и избацивања токсина: Три чаја која делују као прирдни диуретици

Парадајз

Парадајз је богат витамином Ц, али и глутатионом, материјом коју и само тело производи да би се ослободило токсина. Парадајз можете јести свеж, или пак можете од њега да направите сок, или можете купити онај већ направљени у продавници.

Фото: Профимедиа

Чај од камилице
Ако желите да смирите надутост, грчеве и мучнину, посегните за овим чајем. У шољицу додајте и мало меда, који је природни шећер, и исто тако помаже код мамурлука.

Крушке
Према истраживачима запосленим у ЦИСРО-у, аустралијској научно-истраживачкој организацији, крушке су лек за мамурлук. Јутарњи мамурлук смањује се за између 16 и 21 одсто, ако се сок од крушке пио пре ноћног провода.

Спанаћ
Једна од бољих намирница у случају мамурлука је спанаћ. Наиме, садржи све што вам је преко потребно – фолну киселину, сумпор и витамин Ц – све храњиве материје које лече мамурлук.

Банане
Што сте више алкохола попили, то је ваше тело више дехидрирано, а што је већи степен дехидрације, тело губи већу количину калијума. Недостатак калијума изазива осећај умора, а могу се појавити и симптоми попут грчева, повраћања и мучнине. Стога, навалите на банане и скратите себи муке.

Прочитајте још: ИЗАЂИТЕ И ПРОШЕТАЈТЕ: ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ КОРИСТИ од редовне шетње, посебно када је напољу хладно!

Фото: Профимедиа

Интегрални пиринач
Интегрални пиринач је још један одличан извор угљених хидрата, а посебно је богат Б витамином и протеинима.

Расо од купуса

Расо је слана вода у којој се кисели купус. Осим што слови за најбољи лек против мамурлука, расо делује на пробаву, а користи се и код многих дијета за мршављење. Препун је витамина а посебно Ц, те ће вам вратити
енергију и хидратацију организму.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.