Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Vreme je za "lečenje" mamurluka: Uz nekoliko saveta bićete kao novi

Posle novogodišnjih praznika, pića i mamurluka, potrebno je pridržavati se oprobanih recepata i saveta.

1641135370_36638f377548895b06f1249934b257e6f7e48be2.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Mnogi se plaše mamurluka, ali bilo da ste iskusni ili početnik u piću, rešenje postoji. Mamurluk se obično javlja posle buđenja, glava nam je teška, glavobolja jaka. Saveti da ga se rešite su jednostavni.

Hidratacija je najvažnija, telo je dehidrirano od alkohola koji ste uneli u svoj organizam. Fale mu vitamini i hranljive materije.

Jedan od najpoznatijih lekova za mamurluk je da u čašu vode dodate sok od isceđenog limuna, bez šećera.

Pročitajte još: URME su "slatkiši prirode": Četiri važna razloga da ih uključimo u ishranu

Dobro je popiti vodu pre spavanja. A poželjna je i flaša vode pored kreveta. Nekada mogu da pomognu i voćni sokovi koji vraćaju energiju.

Banana je poznata kao voće za lečenje mamurluka. Mada, iskustva kažu da pomažu i kivi, smokve, sok od paradajza, jer sadrže kalijum.

Kako je istakla poznata nutricionistkinja Munmun Ganerival, davanje prioriteta rehidrataciji i detoksikaciji sledećeg dana pomoći će vam da se osećate bolje. 

Ako vam se i dalje vrti u glavi, dobar način je da jedete lagane supe, da ostanete hidrirani. Kofein nikako. Previše dehidratacije dovodi do pojačane mučnine. Za mamurluk odličan je i čaj od đumbira.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas