Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Црна ротква је мелем за ГРЛО: Направите природни лек против КАШЉА

Иако се не користи често у исхрани, црна ротква је изузетно здрава.

1632405382_rotkva.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Сангми'с Китцхен
Oglas

Стигли су хладнији дани, а сезона прехладе и грипа само што није почела. Уколико сте склони проблемима са грлом, много кашљете и лош вам је имунитет, предлажемо вам да направите невероватан природни лек, који ће вам помоћи да останете здрави.

За овај лек биће вам потребна црна ротква и домаћи мед.

Прочитајте још: Заштитите се од ВИРУСА и ГРИПА: Овај НАПИТАК јача ИМУНИТЕТ, посебно током хладнијих дана

Иако је помало заборављена, и не користи се толико често у исхрани, црна ротква је и те како здрава, Поред тога што ефикасно елиминише слуз из организма, она ће прочистити и јетру и бубреге.

Осим што помаже код кашља, црна ротква регулише и пробаву, а добра је и у случају појачаног рада штитне жлезде.

Попут црвене и беле, и црна ротква има помало оштар и љуткаст укус. Може се јести сирова, па и кувана, као додатак варивима и супама.

Црна ротква је одличан извор витамина Б и Ц. Богата је и гвожђем, магнезијумом, фосфором, цинком, калијумом и сумпором, као и антоцијанинима који имају противупално дејство.

Рецепт за лек против кашља

Састојци:

1 већа црна ротква

2-4 кашичице меда (у зависности од тога колико можете да поднесете јачи укус роткве)

Припрема:

Огулите већу црну роткву, па кроз газу процедите њен сок, који ћете помешати с медом.

Узимајте по једну кашичицу сока неколико пута дневно, најбоље пре јела, и увече пре спавања, у континуитету од 7 дана. Деца могу узимати по једну кашику дневно овог лека за кашаљ.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas