· · Коментари: 1

ИМАТЕ АЛОЕ ВЕРУ У САКСИЈИ? Искористите 2-3 листа на ОВАЈ начин и сазнајте због чега је зову "чудотворна биљка"

Ако волите биљке, алое вера би требало да буде у вашем дому. Штавише, ова свестрана биљка је прилично јефтина.

1636448049_shutterstock_522544258.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Алое вера чини много за ваш ентеријер, али ова биљка такође чини много за ваше здравље. Није без разлога да се биљка зове „чудотворна биљка“. Алое вера је корисна за многе сврхе:

1. Да ли патите од перути?

Овај проблем можете поправити домаћом маском за косу од алое вере. Дугу стабљику алое вере преполовите по дужини и кашиком уклоните гел из биљке. Ставите овај гел у чинију и додајте око две кашике регенератора, једну кашику маслиновог уља и једну кашику кокосовог уља.

Помешајте га у глатку пасту и намажите маску на власиште. Оставите неко време, а затим оперите косу.

Прочитајте још: ЧИШЋЕЊЕ ТОКСИНА: Побољшајте здравље јетре и здраво смршајте у року од 72 сата уз овај напитак (РЕЦЕПТ)

2. Делује након опекотина од сунца

Алое вера има ефекат хидратације и хлађења када је нанесете на кожу. Због тога, гел из биљке савршено делује на кожу опечену од сунца. Није изненађујуће што многи производи за опекотине од сунца садрже алое веру.

3. Против бубуљица

Алое вера садржи много минерала и има антибактеријски ефекат. Као резултат тога, гел биљке такође помаже да се ослободите бубуљица.

 У чинију ставите две кашике гела од алоје вере и додајте две кашике бадемовог млека и две кашике лимуновог сока. Промешајте и ваше лице за прање је спремно. Нежно умасирајте смешу у кожу и након неколико минута је исперите млаком водом.

Фото: Пиксабеј

4. Користите га за лечење рана

Према истраживањима, каже се да сок биљке алое вере убрзава зарастање малих рана. Можете ставити гел биљке алое вере у блендер да бисте направили ређу течност.

5. Средство за скидање шминке

Ако имате осетљиву кожу, може бити веома тешко пронаћи средство за уклањање шминке које не пече. Не тражите даље средство за уклањање шминке!

Ставите мало биљног гела на памучну подлогу и нежно га умасирајте у кожу. Затим можете лако уклонити шминку.

Прочитајте још: Јесте ли чули за СЕДАМ СМРТНИХ ГРЕХОВА лепоте? Они који нису чули, сигурно су починили барем један!

6. Пилинг

Док се бринете о својој кожи, можете користити и гел алое вере да направите пилинг за лице. Помешајте мало гела са мало соде бикарбоне и готови сте!

7. Направите воду за испирање уста

Студија из 2014. објављена у Етхиопиан Јоурнал оф Хеалтх Сциенцес показује да алое веру можете користити као водицу за испирање уста. Биљка садржи добру дозу витамина Ц, који спречава стварање плака. Алое вера такође може пружити олакшање ако патите од натечених десни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.