Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јесте ли чули за СЕДАМ СМРТНИХ ГРЕХОВА лепоте? Они који нису чули, сигурно су починили барем један!

Наша кожа цени све што чинимо да се о њој бринемо и истовремено нас кажњава што смо је лоше третирали прераним старењем, борама и одурним изгледом.

1636122794_shutterstock_1173163567.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако желите да избегнете ове нежељене последице, морате се потрудити да не почините ниједан од седам смртних грехова лепоте.

Прочитајте још: ЦРНИ МАНИКИР: Пет ИДЕЈА за зиму - Омбре, лакирање испод нокта и мат су У ТРЕНДУ! (ФОТО/ВИДЕО)

Зар не знате који су? Овде ћемо рећи понешто о сваком од ових грехова и препорукама којих морате да се придржавате како не бисте пали у искушење. Дакле, пре него што се огрешите о своју кожу, имајте на уму следеће:

Пожуда - Стављање превише шминке

Ако на нечему морамо инсистирати, онда је то да нам природна шминка буде заувек омиљена. Увек имајте на уму да је шминка додатак за истицање ваших атрибута, а не да треба да вас сто посто трансформише.

Превише пилинга је исто што и премало, притом, ризикујете да оштетите кожу

Зато будите опрезни са "мацкањем" јер далеко од тога да изгледате добро. Са превише шминке на лицу, ризикујете да изгледате старије. Такође, злоупотребом шминке доводите своју кожу у опасност. Запамтите, нема бољег платна за шминку од здраве коже.

Лењост - Заспали сте са шминком?

Почнимо тако што ћемо схватити да када одете на спавање без уклањања шминке, пропуштате прилику да искористите најбољи тренутак за своју кожу: спавање. Верујте, није мит да сан улепшава!

Док се одмарате, ваша кожа ради пуном брзином, регенерише ћелије, чисти и обнавља кожу. Али ако је прекривена шминком, то отежава процес. Због тога, поред уклањања шминке, обавезно одрадите пилинг коже најмање једном недељно уклањајући мртве ћелије и све трагове нечистоће како бисте постигли сјајнији изглед. 

Прождрљивост - Не храните кожу

Сигурно сте чули изреку „оно што једеш“ и нема ништа истинитије. Нутритивни квалитет онога што једете не одражава се само на вашу линију, већ и на вашу кожу. Помфрит, цигарете и шећер су отров за вашу кожу, па пазите на исхрану. А ако желите да наздравите, само напред!

Фото: Пиксабеј

Гнев - Злоупотреба пилинга

Да, знамо да смо први који промовишемо пилинг и четкање суве коже, али када то постане нешто као манија и само о томе размишљате сваки сат, на крају ћете повредити кожу. Дакле, само морате да одлучите, да ли желите преосетљиву и иритирану кожу или глатку и блиставу кожу? Реците да пилингу, а не злостављању коже.

Завист - Желите да будете као други

Наравно, сви имамо узоре, штавише, ово је један од кључева за постизање вашег личног стила. Али ово је бескорисно ако не познајете себе и не прихватате себе онаквим какви јесте. Истина је да нам не стоји све исто као другима, па не треба да прибегавамо агресивним третманима, екстремном сунчању или инвазивним процедурама да бисмо добили туђи изглед. 

Прочитајте још: За леп тен нису довољне само креме: Ово су суплементи који бришу БОРЕ и ГОДИНЕ

Похлепа - Не улажете у себе

Ако имате навику да умивате лице и не носите ништа друго, саветујемо вам да размислите о улагању у добру крему или серум. Запамтите, кожа је само једна и са њом ћете живети цео живот. Такође, не мора се све купити, запамтите да увек можете да направите сопствену бању у удобности дома.

Гордост - Верујте да сте имуни на спољашње факторе

Не штитите се од сунца, не хидрирате кожу, а осећате се поносно јер мислите да сте неуништиви, али како време буде пролазило кајаћете се. Ако можете нешто да научите читајући ово, то је да је боље бити сигуран него жалити. До тебе је! Запамтите да се штета коју нанесете својој кожи у двадесетим годинама плаћа у четрдесетим. 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas