· · Коментари: 0
САВЕТ ДЕРМАТОЛОГА

Избегавајте ВРУЋ ТУШ: Која је идеална температура воде за ТУШИРАЊЕ током ЗИМЕ?

Дерматолог је објаснио на који начин врућа вода утиче на кожу током хладних дана.

1638634222_shutterstock_1723568596.jpg
Фото: Sutterstock

Током хладних дана многи се туширају врућом водом, а како то утиче на здравље коже, открива дерматолог Димитрије Карабахчиев.

Наиме, он је за "Телеграф.рс" испричао која температура воде је идеална у хладним данима и како сачувати влажност коже.

- Средина је увек најбоља, у овом случају млака вода, а посебно за особе које природно имају суву кожу - каже Карабахчиев и додаје да туширање не би требало да траје дуже од три до пет минута:

Прочитајте још: ТОПЛА или ХЛАДНА: Која је идеална температура воде током првог јутарњег УМИВАЊА?

- Схватам људе који уживају да се туширају топлом водом и до пола сата, али није препоручљиво јер се могу јавити дерматолошки проблеми - упозорава Карабахчиев.

Према речима дерматолога, иако особа нема проблема са кожом, уколико се стално излаже топлој или хладној води, може се појавити иритација на целом телу.

- Зато је млака вода најбоља за сваки узраст, за све типове коже и за свако годишње доба - наглашава дерматолог.

Како каже, у току зиме је веома важна нега коже и открива шта треба, а шта не треба користити:

- Средства за прање тела не смеју да буду агресивна, већ увек треба бирати производ који је на биљној бази. Избегавајте сунђере за трљање тела, јер они скидају површински слој коже који нас заправо штити од спољних утицаја.

- Најважније је да ујутру и увече нанесете хидратантну крему која ће штити кожу. Уколико особа има суву и испуцалу кожу, лице може третирати кремом и више пута у току дана - закључује дерматолог.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.