· · Коментари: 0
ЛЕТО И МУКЕ

Како излечити опекотине од сунца: Смеса СИРЋЕТА и СОДЕ ублажиће муке БУКВАЛНО за 10 минута!

Ево шта треба радити када изгорите на сунцу.

1624349978_opekotine-od-sunca.JPG

Сунце је понекад подмукло. Прво нас измами да проведемо време напољу, онда нас опече.

Сигурно сте некад искусили опекотине од Сунца, а колико је болно и непријатно сувишно је и говорити.

Онда патимо јер нас кожа пече, сврби, боли, не можемо да спавамо. 

Штавише, можда вам се овај пех редовно догађа  сваког лета. Ево шта треба радити када изгорите на сунцу.

Иако многи посежу за јогуртом и парадајзом, који одлично хладе кожу и заиста помогну, многи се куну у смесу јабуковог сирћета и соде бикарбоне.

Као прво, не треба да проводите толико времена изложени сунчевим зрацима, али понели су вас лепи тренуци и сада нема назад. Остаје само да се изборите са последицама као што је црвенило од сунца. 

Прочитајте још: ИЗГОРЕЛИ сте на сунцу? Ево шта треба да радите када вам се ЉУШТИ кожа након сунчања!

Иако многи посежу за јогуртом и парадајзом, који одлично хладе кожу и заиста помогну, многи се куну у смесу јабуковог сирћета и соде бикарбоне.

Како се прави смеса од сирћета и соде бикарбоне

У пола литра хладне воде додајте шољицу јабуковог сирћета и три кесице соде бикарбоне. Расртвор добро измешајте, а онда узмите парче тканине (најбоље памучну пелену) добро натопите у смесу, тако да тканина покупи и сав талог од соде, исцедите и обложите изгорело место. 

Раствор вратите у фрижидер и након 20ак минута поновите поступак. Важно је да сваког пута смесу вратите у фрижидер, да се раствор не греје, јер кожу треба хладити. Поступак понављајте што више пута, и после првог третирања коже видећете како црвенило нестаје.

Напомена: Када престанете са третмманом, не туширајте се одмах, нека сода остане на кожи и не облачите ништа преко. Касније истуширајте што хладнијом водом и нанесите крему за хидратацију, која ће додатно умирити црвенило. Препоручују се оне са ментолом, које ће вам пријати.

Ово су симптоми опекотина од сунца

За оне срећнике који их још нису искусили или нису сигурни да је то то па и даље упорно излажу своју кожу иритацији:

  • црвенило на кожи
  • осећај пецкања и бол
  • отеченост
  • пликови од сунца 

Лечење опекотина од сунца започните тако што чете пружити кожи оно то тражи:

  • Охладите кожу. 
  • Хидрирајте своје тело и пијте довољно воде
  • Олакшајте болове. Попијте Аспирин, Бруфен или неко друго средство против болова уколико вам опекотине изазивају велику непријатност.
  • Не бушите пликове.То повећава шансе да се створи инфекција на кожи и да ствари постану непријатније него што јесу. 
  • Избегавајте тесну одећу. 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.