Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико често треба да мажемо крему за сунчање? Од овога зависи на колико треба да мажемо крему

Избор креме за сунчање може бити тежак када постоји толико опција на тржишту

1689156957_shutterstock_1738102094.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Најбоље је да изаберете крему за сунчање са УВ заштитом широког спектра од најмање СПФ 30. Ове препоруке се односе на људе свих тонова коже.

У идеалном случају, требало би да нанесете крему за сунчање на кожу 30 минута пре изласка на сунце, што многи не раде, већ мажу крему онда када се нађу на месту на коме ће се сунчати.

Колико је СПФ важан?

СПФ је скрац́еница за заштитни фактор од сунца. У креми за сунчање, СПФ помаже да се ваша кожа заштити од сунчевог зрачења. Сунце емитује две врсте зрачења: УВА и УВБ зраке. УВА зраци доприносе знацима старења коже, попут бора и опуштености коже, док су УВБ зарци углавном одговорни за опекотине од сунца. СПФ делује тако што повец́ава природну одбрану ваше коже од сунчевих зрака. На пример, СПФ од 15 пружа око 15 пута вец́у заштиту од ваше нормалне коже без креме за сунчање. Дакле, СПФ од 50 би пружио 50 пута вец́у заштиту од коже без креме за сунчање. Одабир креме за сунчање широког спектра значи да је то врста креме за сунчање која ц́е блокирати и УВА и УВБ зраке, пише Хеалтхлине.

Да ли СПФ утиче на то колико дуго крема за сунчање штити вашу кожу?

Крема за сунчање траје у просеку два сата. То значи да би требало да планирате да се поново пријавите свака два сата. Ако се много знојите, приметите да вам кожа гори или проводите време у води, требало би да наносите крему и чешће током изложености сунцу.

  • Ниска заштита: СПФ је испод 15
  • Средња заштита: СПФ је 15 до 29
  • Висока заштита: СПФ је 30 до 49
  • Веома висока заштита: СПФ је преко 50

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas