Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

МОЋ СОДЕ БИКАРБОНЕ: Уз њену помоћ ојачајте имунитет, избелите зубе и ОЧИСТИТЕ КУЋУ

Добро је познато да сода бикарбона лечи ранице у устима и одлично пере зубе, али овај бели прашак важи и за веома лековиту супстанцу, па постоји низ других обољења у којима може да помогне.

Depositphotos_116281984_xl-2015.jpg
Фото: Депоситфотос
Oglas

Сода бикарбона је за здравље потпуно безопасна и важи за најјефтинији и најприступачнији производ.

Лимун и сода бикарбона за дијету

Лимун је богат витамином Ц па када доспе у желудац она реагује базно. Комбинација лимуна и соде бикарбоне је невероватно корисна. Јача имунитет и доприноси детоксикацији организма, па је повремено добра и за здраве особе.

Прочитајте још: Ако га правилно користите, обичан ЛИМУН може да излечи ПЕТ болести, ево и којих

У 250 мл флаширане воде се сипа једна равна кафена кашикица соде и пола сока од лимуна. Помеша се и попије ујутру на празан стомак.

Пилинг од соде бикарбоне и меда

Мед треба да буде хладан, а пилинг ллица се ради ујутру. Намаже се Т зона, па се испере. Пилинг се ради два пута недељно, а одличан је и против целулита. Масажа пастом од соде и меда подстиче циркулацију крви и помаже у смањењу наслага целулита.

Чишћење куће

Сода бикарбона може да током ноћи очисти и најгоре мрље на тепиху, а у комбинацији са сирћетом може да обрише све флеке.

Корисна је за зубе и грло Фото: Депозитфото

Испирање грла

У чаши воде се растопи кашикица соде бикарбоне. Гргоља се, пљуне и грло испере чистом водом.
Сода неутралише мирисе и повећава пХ вредност усне дупље нарушену киселом исхраном, па је одлична и за лош задах.

Избељивање зуба

Четкица се умочи у соду бикарбону помешану са неколико капи лимуна и трљају се зуби не дуже од три минута. Сода уједно уклања и флеке, спречава каменац и упалу десни. Содом бикарбоном се чисте и протезе.

Купка за бубуљице

У топлу воду се сипа неколико кашика соде бикарбоне и купањем у њој кожа постаје мекша и чистија.

Прочитајте још: Целулит није само естетски проблем! Добро обратите пажњу, јер иза свега може да се крије ДИЈАБЕТЕС!

Раствор за испуцале пете

Грубе и испуцале пете треба потопити у раствор соде јер смирује и омекшава уморна стопала. Помеша се кашикица соде бикарбоне са неколико капи воде да би се добила густа паста. Нежно се масирају пете, па се испере чистом водом.

Против горушице и за боље варење

Половина кашичице соде бикарбоне се сипа у пола шоље воде и узима на два-три сата. Неутралише вишак киселине, надутост и лош задах.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas