Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Мршавите док спавате: Ове четири ефикасне методе делују невероватно

Стручњаци наводе да хладна просторија, са максимално 18 степени Целзијуса може бити погодна за добар сан, али и мршављење током истог

1631012238_spavanje.jpg
Фото: Депоситпхото
Oglas

Међутим, то није довољно да сагорите вишак килограма током осмочасовног спавања. Ево шта још може да помогне.

Прочитајте још: Јогурт као део дијете? Ево када је најбоље да га пијемо

Чак и мали пад собне температуре помаже телу да "сагори калорије и ослободи се вишка шећера у крви", каже др Франческо Кели, са Универзитету у Вирџинији.

Није довољно само да је температура у просторији у којој спавате ниска, потребно је и да се излажете тој ниској температури. На пример, ако током зиме искључите грејање а "зароните" испод гомиле ћебади - нисте постигли ништа. Стога се препоручује да, осим што ћете спавати у хладној просторији, ви обучете танку пиџаму и покријете се танким ћебетом. Тако ће и ваше тело директно бити изложено нижој температури, што значи да ћете трошити више калорија током спавања.

Битно је колико спавате током ноћи

Такође је веома битно да током 7 или 8 сати сна, имате барем 3 сата дубоког сна. Дубоки сан је најважнија фаза сна током које се ваше тело опоравља и јача имунолошки систем. Што је дубоки сан дужи, ви ћете се боље осећати ујутру. Научна истраживања кажу да се дубоки сан може постићи одређеним звуцима.

"Бела бука" као што је звук усисивача или фена доприноси бољем спавању и бржем постизању дубоког сна.

Да бисте сагорили што више калорија, а при томе смршали, најбоље би било да раније идете у кревет. Тако ћете избећи ноћну ужину, али ћете свом телу приуштити и неопходан одмор.

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за септембар: Килограми се топе без гладовања (САТНИЦА)

Особе које спавају 7 до 8 сати, немају изражену жељу за слаком и масном храном, насупрот оних који прибегавају овој храни како би телу надоместили енергију изгубљену лошим и недовољним сном.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas