· · Коментари: 0

Најпопуларнија летња обућа вам може задати озбиљне здравствене проблеме: Погледајте због чега су ЈАПАНКЕ штетне (ФОТО)

Обућа која се не препоручује из здравствених разлога

1655803246_beach-thongs-3046073_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy

С обзиром да је лето ове године пожурило, вероватно сте већ извадили своје јапанке из плакара. Колико год вам се чиниле удобним и погодним за врућине, јапанке нису толико практичне колико се чини. Оне могу изазвати наизглед безазлене, али заправо по човека веома опасне ствари.

Стопала у јапанкама изложена су бактеријама и вирусима из околине. То може да представља велики проблем ако сте оштетили кожу или имате посекотину, јер може да изазове низ здравствених проблема, као на пример инфекцију ране. Због тога вам се може десити да једна мала посекотина проузрокује дуг и захтеван опоравак.

Прочитајте још: Шта је ЕМБОЛИЈА плућа и који су симптоми? Откријте на време прве знаке подмукле болести

Ова врста обуће не нуди стабилност због чега особе који их носе чешће ходају погрбљено, што на дуготрајној бази може да изазове проблеме са кичмом, куковима и коленима. Ношење јапанки се из истог разлога не препоручује особама са равним стопалима. Избегавајте куповину јапанки из непроверених извора, јер обућа направљена од токсичних материјала може изазвати алергије коже и многа друга оштећења стопала.

Фото: Пиxабаy

Јапанке су дизајниране тако да стопало нема никакву потпору нити јастучице који ублажавају ударац стопала о земљу током хода. Управо то може да доведе до бола у стопалима, тендинитиса и изврнутих зглобова.

Колико год вам се чинило да су оне идеално решење, размислите два пута. Наравно, јапанке можете носити на плажу или базен, али пре тога обавезно нанесите заштитну крему на стопала, како бисте их заштитили од штетних сунчевих зрака. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.