Oglas
· · Komentari: 0

Najpopularnija letnja obuća vam može zadati ozbiljne zdravstvene probleme: Pogledajte zbog čega su JAPANKE štetne (FOTO)

Obuća koja se ne preporučuje iz zdravstvenih razloga

1655803246_beach-thongs-3046073_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

S obzirom da je leto ove godine požurilo, verovatno ste već izvadili svoje japanke iz plakara. Koliko god vam se činile udobnim i pogodnim za vrućine, japanke nisu toliko praktične koliko se čini. One mogu izazvati naizgled bezazlene, ali zapravo po čoveka veoma opasne stvari.

Stopala u japankama izložena su bakterijama i virusima iz okoline. To može da predstavlja veliki problem ako ste oštetili kožu ili imate posekotinu, jer može da izazove niz zdravstvenih problema, kao na primer infekciju rane. Zbog toga vam se može desiti da jedna mala posekotina prouzrokuje dug i zahtevan oporavak.

Pročitajte još: Šta je EMBOLIJA pluća i koji su simptomi? Otkrijte na vreme prve znake podmukle bolesti

Ova vrsta obuće ne nudi stabilnost zbog čega osobe koji ih nose češće hodaju pogrbljeno, što na dugotrajnoj bazi može da izazove probleme sa kičmom, kukovima i kolenima. Nošenje japanki se iz istog razloga ne preporučuje osobama sa ravnim stopalima. Izbegavajte kupovinu japanki iz neproverenih izvora, jer obuća napravljena od toksičnih materijala može izazvati alergije kože i mnoga druga oštećenja stopala.

Foto: Pixabay

Japanke su dizajnirane tako da stopalo nema nikakvu potporu niti jastučice koji ublažavaju udarac stopala o zemlju tokom hoda. Upravo to može da dovede do bola u stopalima, tendinitisa i izvrnutih zglobova.

Koliko god vam se činilo da su one idealno rešenje, razmislite dva puta. Naravno, japanke možete nositi na plažu ili bazen, ali pre toga obavezno nanesite zaštitnu kremu na stopala, kako biste ih zaštitili od štetnih sunčevih zraka. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas