Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВ НАПИТАК

Направите ДОМАЋИ СОК ОД АРОНИЈЕ, и попијте чашу пуну здравља (РЕЦЕПТ)

Редовно конзумирање аромије позитивно утиче на имуни систем и спречава појаву вируса и бактерија у организму.

1623151494_elder-2652601_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Због богатства витамина и минерала, аронија многима првенствено служи као лек.

Свежи плодови овог бобичастог воћа су горки, па се не користе толико у исхрани, колико у спремању вина, чајева, сирупа, сокова, компота, ликера, џемова.

Прочитајте још: Шта све лечи АРОНИЈА: Како се САДИ и ОРЕЗУЈЕ магична бобица пуна ЗДРАВЉА

Иако се сок од ароније може пронаћи у продавницама здраве хране, предлажемо вам да га ипак направите сами код куће.

Рецепт је веома једноставан и не садржи адитиве, заслађиваче, и сл.

Потребан вам је блендер, цедиљка, газа, килограм ароније и 300 мл воде.

Можете користи свеже или замрзнуте плодове ароније, јер је она изузетно отпорна воћка која своја нутритивна својства не губи ни на температури од -60°Ц.

фото: Пиксабеј

Припрема домаћег сока од ароније

Плодове ароније добро оперите и ставите их у посуду за кување. Прелијте их хладном водом и кувајте на тихој ватри.

Када плодови постану мекани, сачекајте да се мало охладе па их иситните у блендеру. Добијени садржај процедите кроз цедиљку, а затим и кроз више пута пресавијену газу.

Сок охладите и ставите мало леда, а препорука је да се не додаје заслађивач.

Прочитајте још: Научници из Улма тврде да ТРИ напитка уништавају вирусе за 5 минута

Препоручује се да овако добијен сок попијете истог дана.

Од килограма ароније добија се 0,7 л сока, тако да сами можете изабрати жељену количину воћа, у зависности од тога колико сока желите да направите.

фото: Пиксабеј

Пастеризација домаћег сока од ароније

Уколико хоћете да сок траје дуже од једног дана, потребно га је пастеризовати.

Сипајте га у флаше које ћете херметички затворити, а затим напуњене флаше ставите у дубљу шерпу за кување.

Прочитајте још: БОРОВНИЦА: МАЛО, али МОЋНО ВОЋЕ које има минималан број КАЛОРИЈА

У шерпу сипајте воде до врха флаша, и оставите на шпорету да проври. Када вода проври, кувајте још десетак минута и извадите флаше из шерпе.

Обришите их, оставите да се охладе, и чувајте их на тамном и хладном месту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas