Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет разлога зашто би СОК ОД БРУСНИЦЕ ТРЕБАЛО ПИТИ ЧЕШЋЕ: Захваљујући свом саставу може и те како утицати позитивно на здравље

Сок од бруснице поседује бројна корисна својства

1686132136_shutterstock_1924491320-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако желите да ојачате организам и обезбедите му потребне минерале и витамине, сок од бруснице је одличан избор. Сок од бруснице поред тога што је веома укусан има и задрвствене предности.

1. Добар је избор уколико имате уринарну инфекцију

Овај сок садржи и полифеноле, који играју битну улогу у борби против уринарних инфекција. Полифеноли су битни и за здраву усну дупљу јер могу смањити ризик од каријеса и проблема са деснима.

2. Обилује антиоксидансима

Сок од брусние богат је антиоксидансима, који су познати по свом антиинфламаторном дејству. Као такви, имају користи за здравље целокупног организма. Поред тога, поседују и већу количину влакана који су сјајни за оптимално функционисање пробаве.

3. Садржи феноле

Фенолна једињења могу помоћи у инхибирању, односно успоровању, раста канцерогених ћелија.

4. Добар извор магнезијума

Магнезијум је круцијалан за здравље костију, регулацију шећера у крви, производњу енергије и још много тога. Он је веома важан за људски организам јер је укључен у више од 300 виталних метаболичких процеса у телу. Магнезијум је осми најчешћи минерал на Земљи и трећи најчешћи минерал у морској води, након натријума и хлорида. За нас је најважнија чињеница да је то четврти најчешћи минерал у људском телу. Највише га има у костима и зубима, око 60, односно 65%, остатак је у мишићном ткиву и ћелијама, а 1% у крви.

5. Богат је витамином Ц

О томе колико је витамин Ц важан излишно је посати. Највише садржи витамин Ц, а једна стандардна порција сока од бруснице даје вам 39% дневног препорученог уноса витамина Ц. Витамин Ц помаже телу да апсорбује гвожђе, помаже имунолошком систему, производњи колагена...

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas