· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Списак ствари које не смете крити од свог лекара

Да би нам лекар поставио праву дијагнозу и урадио тестове који би је потврдили, морамо бити потпуно искрени према њему

1605032500_lekar.jpg
Фото: депоситпхотос

Зато, када одете код лекара, постоје ствари које морате сами да кажете или да искрено одговорите ако вас он пита, јер ћете у супротном само себи нашкодити.

Прочитајте још: Како можете да ПРОДУЖИТЕ ЖИВОТ за 10 година? Једна студија је открила

Међу најважнијим ставкама спада, на првом месту, ваше навике у исхрани. Због тога што осећате кривицу јер се не храните здраво, то покушавате да прикријете, што може утицати на његове одлуке у вашу корист.

Затим, уколико користите неке лекове, или сте алергични на неке од њих, морате одмах открити, јер могу утицати на ваше лечење.  Уколико сте пушач, обавезно реците колико цигарета дневно конзумирате, а такође уколико често пијете алкохол, морате лекару ставити до знања колико је то.

Фото: Деспоситос

Ако користите неке додатке у исхрани, то морате изнети на видело, јер многи од њих могу да, у контакту са лековима, утичу на њихову учинковитост, смање је или појачау, па самим тим то није добро за ваше здравље. Такође, иако је то неугодна тема, ваш сексуални живот пред лекаром мора бити транспарентан, да би он знао уколико треба да затражи неке посебне претраге.

Прочитајте још: Народни ЛЕК који брише ПРЕХЛАДУ И ГРИП! Доносимо вам рецепт који се преноси кроз генерације

На крају, можда и најважније, када вас лекар пита "Како сте", искрено му одговорите. Некад болест може да проузрокује стања попут анксиозности или напада панике, а уз помоћ лекара, тога се можете решити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.