Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Spisak stvari koje ne smete kriti od svog lekara

Da bi nam lekar postavio pravu dijagnozu i uradio testove koji bi je potvrdili, moramo biti potpuno iskreni prema njemu

1605032500_lekar.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Zato, kada odete kod lekara, postoje stvari koje morate sami da kažete ili da iskreno odgovorite ako vas on pita, jer ćete u suprotnom samo sebi naškoditi.

Pročitajte još: Kako možete da PRODUŽITE ŽIVOT za 10 godina? Jedna studija je otkrila

Među najvažnijim stavkama spada, na prvom mestu, vaše navike u ishrani. Zbog toga što osećate krivicu jer se ne hranite zdravo, to pokušavate da prikrijete, što može uticati na njegove odluke u vašu korist.

Zatim, ukoliko koristite neke lekove, ili ste alergični na neke od njih, morate odmah otkriti, jer mogu uticati na vaše lečenje.  Ukoliko ste pušač, obavezno recite koliko cigareta dnevno konzumirate, a takođe ukoliko često pijete alkohol, morate lekaru staviti do znanja koliko je to.

Foto: Despositos

Ako koristite neke dodatke u ishrani, to morate izneti na videlo, jer mnogi od njih mogu da, u kontaktu sa lekovima, utiču na njihovu učinkovitost, smanje je ili pojačau, pa samim tim to nije dobro za vaše zdravlje. Takođe, iako je to neugodna tema, vaš seksualni život pred lekarom mora biti transparentan, da bi on znao ukoliko treba da zatraži neke posebne pretrage.

Pročitajte još: Narodni LEK koji briše PREHLADU I GRIP! Donosimo vam recept koji se prenosi kroz generacije

Na kraju, možda i najvažnije, kada vas lekar pita "Kako ste", iskreno mu odgovorite. Nekad bolest može da prouzrokuje stanja poput anksioznosti ili napada panike, a uz pomoć lekara, toga se možete rešiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas