Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЖА

Први дан на мору и ХЕРПЕС! Да ли је то увек знак пада имунитета?

Појава херпеса углавном се повезује са падом имунитета, а неки људи често то повезују са неким "јачим ударом" на организам.

1624969101_1575103286_111_0_1891_1335_1024x0_80_0_0_00d8462a2dc9faa1ba494dc9c9498876.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Међутим то је само тренутно мања контрола вируса који већ одавно постоји у организму.

Херпес се добије једном и заувек

Како каже примаријус др Александар Адамовић, специјалиста дерматовенеролог, директор Завода за кожне и венеричне болести, у Београду, херпес једноставно прати имунитет свог домаћина и када се једном насели, још у детињству, он живи ту и некоме прави често проблеме, а некоме ређе.

Прочитајте још: КАЈСИЈЕ - ШЕСТ РАЗЛОГА због којих треба да се нађу у чинијама за воће

Стрес и физички напор могу да покрену вирус. Он може бити вирулентнији, тако да организам није у стању да га држи под контролом.

Колико траје херпес?

- Овај вирус спада у оне болести које ако лечите, трају седам дана, а ако не лечите трају недељу дана - истиче Адамовић.

Често се добије први дан на мору, а разлог...

Људи се често жале да добијају херпес одмах по одласку на море, то је тачно јер УВ зрачење обара локални имунитет, што је довољно да се вирус измигољи и направи проблем.

Прочитајте још: МЕД ОД МАСЛАЧКА: Прочишћава крв и помаже у лечењу јетре! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Херпес је пад имунитета

- Важно је знати да се не ради о неком страшном паду имунитета или да ће неко да оболи од тешке болести. То је само тренутно мања контрола вируса који је ту од раније. Постоји и херпес зостер који се јавља једном у животу, али може да се јави и други пут код врло тешких обољења, а то је заиста озбиљан пад имунитета - објашњава примаријус др Александар Адамовић.

Увек траје недељу дана Фото: Депозит

Херпес прати начин живота

Постоје лекови који не дозвољавају вирусу да "изађе" у виду херпеса ни када организам није у стању да га држи под контролом. Неки постоје и у облику масти и таблета, па се или мажу или пију, али најидеалније је да и једно и друго делују у исто време, док се превентивно могу конзумирати витамини (Б комплекс), став је др Адамовића.

Херпес спречавају уредан живот и витамин Б.

Прочитајте још: Никада не бацајте кору од јабуке: Разлози ће вас изненадити

Појава херпеса зависи и од начина живота, он често може да буде пропраћен прехладом или кијавицом. Херпес у том случају излази јер се организам више ангажовао да се одбрани, и тада настаје промена. Уз херпес се обично код деце може јавити температура, али то је врло ретко и благо, највећи проблем је у томе што је ова инфекција досадна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas