Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савет стручњака: Ако имате више од 50 година, у кафу би требало да додате један састојак

Можете га користити уместо шећера

1681979809_shutterstock_108315368.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Утицај кофеина на организам честа је тема истраживања, посебно ако се узме у обзир да многи конзумирају више шоља кафе дневно од препоручене дозе.

У конзумирању свих врста намирница, па и кафе, треба имати мери, како се не би јавили потенцијални штетни ефекти.

Др Памела Пик наглашава да се након 50. године живота многе функције у организму успоравају, али да се исхраном то може побољшати.

Она сматра да у кафу треба додавати цимет, а у слана јела куркуму.

,,Куркума јача имунитет и умањује упалне процесе у зглобовима“, објаснила је. Куркума се са разлогом назива још и "краљицом зачина", а може позитивно утицати на очување когнитивних функција.

Један грам цимета дневно може смањити ниво шећера у крви, лошег холестерола и триглицерида.

,,Цимет има противупално и антимикробијално дејство. Одржава ниво шећера у крви јер успорава пражњење желуца након узимања хране. На тај начин, спречава да шећер нагло скаче или опада и побољшава осетљивост организма на инсулин", нагласила је др Пик.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas