· · Коментари: 0

Шта се дешава ако сваки дан једете КИСЕЛЕ КРАСТАВЦЕ и пијете њихов сок? Предности су многобројне!

У реду, кад људи помисле на киселе краставце, одмах помисле на труднице. Али да ли сте знали да многи људи могу имати користи од конзумирања овог зеленог поврћа?

1634914769_Depositphotos_19675403_XL.jpg
ФОТО: Депозит

Неки људи их чак и једу јер пате од одређених здравствених стања. У потрази за начинима да излече своје болести, завршавају са једним специфичним поврћем: киселим краставцем! Јер, иако се чини да корнишон није ништа друго до краставац, уз со и зачинско биље, у неким погледима испада да је прави лек.

Прочитајте још: Најјаче дејство ПРОТИВ КАШЉА има ДОМАЋИ СИРУП са соком од ананаса - Ево због чега (РЕЦЕПТ)

Важно је знати: сок је такође супер здрав, јер садржи значајан део хранљивих материја.

Како делује?

1. Губитак тежине

Према једној студији у Јапану, свакодневна конзумација сирћета доводи до смањења телесне тежине, а сирће је главни састојак киселих краставаца! 

2. Уклањање мишићних грчева

Друга студија је показала да конзумирање киселих краставаца и њиховог сока смањује грчеве мишића код спортиста. Ако се припремате за важну утакмицу или се једноставно плашите грчења, пробајте кисели краставчић и чашу сока.

3. Витамини и антиоксиданти

Осим што спречавају грчеве, кисели краставци су веома богати антиоксидансима и витаминима Ц и Е. То је прави витамински коктел и моћан имунолошки модулатор, према студији коју је спровео часопис Космополитен. Укратко, поздравите се са прехладом и грипом!

4. Пријатељ у менструацији

Ако жудите за нечим сланим у најгорим данима менструације, кисели краставци су савршени. Не само да су нискокалорични, већ и због киселости спречавају апетит.

5. Краставци против губитка крви

Кисели краставци одличан су извор витамина К. Један краставац садржи 15% препоручене дневне количине. Шта ради? Витамин К је одговоран за згрушавање крви. Ако вам недостаје овај витамин, чак и мала рана може довести до великог губитка крви.

6. Лек против мамурлука

На крају, савет који ће многима помоћи. Кисели краставци могу помоћи у спречавању мамурлука. Дошли сте кући са забаве и не осећате се добро јер сте попили превише? Поједите два велика кисела краставца пре спавања и нећете имати проблема. Киселина разбија алкохол, па нећете имати мамурлук ни након прилично „лепе вечери“.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.