Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта се може догодити вашем телу ако превише СЕДИТЕ: Протегните ноге кад год сте у могућности!

Понекад, све што желимо је да имамо опуштен дан и да не морамо да померимо ни један мишић нашег тела

1657299176_student-g29de4f316_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

 Али вођење седентарног начина живота може довести до озбиљних проблема као што су болести срца и дијабетес . У ствари, превише седења или лежања је ризичније него што се на први поглед чини. Зато вас позивамо да прошетате, чак и између ваше дневне собе и кухиње, и да прочитате како неактивност може погоршати ваше здравље.

Прочитајте још: Храна коју треба ИЗБЕГАВАТИ током ЛЕТА: Ове намирнице ПОДИЖУ ТЕЛЕСНУ ТЕМПЕРАТУРУ

1. Повећава шансе за хормоналне акне

Ефекат број један неактивности је повећање телесне тежине. А један од ефеката повећања телесне тежине је то што  узрокује специфичне проблеме са кожом. У почетку, гојазност утиче на баријере коже чинећи кожу знатно сувом. Штавише, особа се више зноји, што доводи до зачепљених пора и упаљених акни.

2. Може ослабити кости

Мишићи и кости су жива ткива која постају јача када се вежбају. Кости оних који редовно вежбају имају тенденцију да буду јаче и гушће од оних који то не раде. Дакле, када неко седи неактивно дужи временски период, ризикује да ослаби своје кости и угрози њихову густину.

3. Може изазвати целулит

Данас већина канцеларијских радника већину времена проводи седећи, куцајући за својим рачунарима. Овај неактиван начин живота може изазвати задржавање воде. Неки научници сматрају да продужено седење смањује проток крви и доводи до промена које изазивају разна стања, па између остало, код жена најчешће целулит.

4. Може изазвати проширене вене

Док ходамо, мишићи листова се скупљају, савијају и врше притисак на главне крвне судове у потколеници. Као да сваки корак има  ефекат пумпе , што помаже у циркулацији од вена до срца. Дакле, дуго седење доводи до слабе циркулације, што се манифестује проширеним венама.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas