Oglas
· · Komentari: 0

Šta se može dogoditi vašem telu ako previše SEDITE: Protegnite noge kad god ste u mogućnosti!

Ponekad, sve što želimo je da imamo opušten dan i da ne moramo da pomerimo ni jedan mišić našeg tela

1657299176_student-g29de4f316_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

 Ali vođenje sedentarnog načina života može dovesti do ozbiljnih problema kao što su bolesti srca i dijabetes . U stvari, previše sedenja ili ležanja je rizičnije nego što se na prvi pogled čini. Zato vas pozivamo da prošetate, čak i između vaše dnevne sobe i kuhinje, i da pročitate kako neaktivnost može pogoršati vaše zdravlje.

Pročitajte još: Hrana koju treba IZBEGAVATI tokom LETA: Ove namirnice PODIŽU TELESNU TEMPERATURU

1. Povećava šanse za hormonalne akne

Efekat broj jedan neaktivnosti je povećanje telesne težine. A jedan od efekata povećanja telesne težine je to što  uzrokuje specifične probleme sa kožom. U početku, gojaznost utiče na barijere kože čineći kožu znatno suvom. Štaviše, osoba se više znoji, što dovodi do začepljenih pora i upaljenih akni.

2. Može oslabiti kosti

Mišići i kosti su živa tkiva koja postaju jača kada se vežbaju. Kosti onih koji redovno vežbaju imaju tendenciju da budu jače i gušće od onih koji to ne rade. Dakle, kada neko sedi neaktivno duži vremenski period, rizikuje da oslabi svoje kosti i ugrozi njihovu gustinu.

3. Može izazvati celulit

Danas većina kancelarijskih radnika većinu vremena provodi sedeći, kucajući za svojim računarima. Ovaj neaktivan način života može izazvati zadržavanje vode. Neki naučnici smatraju da produženo sedenje smanjuje protok krvi i dovodi do promena koje izazivaju razna stanja, pa između ostalo, kod žena najčešće celulit.

4. Može izazvati proširene vene

Dok hodamo, mišići listova se skupljaju, savijaju i vrše pritisak na glavne krvne sudove u potkolenici. Kao da svaki korak ima  efekat pumpe , što pomaže u cirkulaciji od vena do srca. Dakle, dugo sedenje dovodi do slabe cirkulacije, što se manifestuje proširenim venama.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas