· · Коментари: 0

Шта све радимо погрешно када перемо зубе? Под овим углом треба да држимо четкицу

Прање зуба је дневна рутина коју смо толико пута урадили, да заборавимо да себи поставимо питање да ли знамо сва правила

1651588650_toothpaste-g56b8adb33_1280.jpg
Фото: пиxабаy

Испоставило се да ипак правимо доста грешака када перемо зубе.

Правилно прање зуба

Прво питање која се поставља је да ли зубе да перемо пре или после доручка?

- Прање зуба ослобађа их од наслага и бактерија.  Ако конзумирате киселу храну и пиће, као што су тост, кафаи цитруси, требало би да избегавате прање зуба најмање 30 минута након јела. Кад перете зубе одмах ујутро убрзавате производњу пљувачке која помаже храни да се разгради и тако убија штетне бактерије у устима - објашњава стоматолог Рона Ескандер, преноси Тхе Сун.

Прочитајте још: Шта се догоди са телом када престанемо да једемо хлеб? Ово је резултат

Начин држања четкице веома је важан за правилно одржавање здравље зуба. Стоматолог истиче да она треба да се држи по углом од 45 степени, тако да је пола четкице прислоњено на десни, а пола на зуб, док длачице четкице треба увек да буду окренуте према деснима.

Притисак

Многи мисле да ће уколико више притискају четкицу боље да оперу зубе. Међутим, тајна није у овоме, него је баш супротно. Прејако четкање може да оштети зубе.

Четкање језика

Четкање језика је многи занемарују или то раде погрешно. Стоматолог каже да за лош јутарњи дах може да буде одговоран и језик, па би зато сваки пут када перете зубе требало да очистите и јези,  покретима напред-назад.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ



 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.