Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се правилно ЧИСТИ четкица за зубе? Постоје два начина

Четкица за зубе је више него неопходна у нашим животима (и у основи у свакодневном животу), а главни разлог је одржавање оралне хигијене и чистог даха након „тешког“ оброка или јутарњег буђења

1706432424_shutterstock_2280067905.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да би четкица за зубе правилно обављала свој посао, требало би да је одржавате чистом. Постоји неколико додатних савета које треба узети у обзир. Није довољно испрати је са доста воде након прања зуба.

Поглавље - четкица за зубе и бактерије

Наша уста су дом многих различитих врста микроба и бактерија. Када перете зубе и језик, на четкици за зубе остају бактерије, пљувачка, паста за зубе, остаци хране и (могуц́а) крв из десни. Истраживања су показала да чак и након испирања четкице за зубе водом, она и даље може бити контаминирана микроорганизмима.

Стручњаци такође кажу да хиљаде различитих врста микроорганизама могу развити на дршкама четкице за зубе и чекињама. Многи од њих нису опасни и природно се налазе у нашим устима. Нема званичних доказа да ц́е употреба четкице за зубе са природним бактеријама довести до оралних инфекција или других здравствених проблема, али у сваком случају, добра је идеја да своју четкицу за зубе одржавате чистом за сваки случај.

Како правилно очистити четкицу за зубе

Исперете топлом водом: Коришц́ење топле воде помаже у одржавању хигијене ваше четкице за зубе. Добро је опрати четкицу за зубе пре и после употребе. Топла вода уз помоц́ ваших руку помоц́и ц́е да омекшате длачице и ослободите честице пасте за зубе и остатке онога што сте појели током дана.

Суво на ваздуху: Влажно окружење подстиче раст бактерија или плесни. Истраживања су показала да четкице за зубе које се чувају у затвореним кутијама, футролама и навлакама за четкице имају више бактерија него оне на отвореним просторима у купатилу. Зато оставите да се природно осуши на ваздуху и у усправном положају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas