Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТУРЦИ ТОКОМ ЛЕТЊИХ МЕСЕЦИ НЕ МОГУ БЕЗ ОВОГ ПИЋА: Спас је за паклено вреле дане, јефтин је и лако се прави!

Најбоља опција за време паклених врућина које су већ ту

1753444013_shutterstock_1908418936.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ајран је традиционално освежавајуће пиће које потиче из турске кухиње, али је популарно широм Блиског истока, Балкана и Централне Азије.

Ајран је савршен напитак који може да вашем организму помогне током великих врућина. Има благо киселкасти укус због јогурта, али је истовремено освежавајући због воде и соли. Богат је пробиотицима због јогурта, што га чини корисним за варење. Ајран је напитак који се састоји од воде и јогурта, што га чини одличним за хидратацију током врућих летњих дана.
Вода помаже у надокнади течности коју губимо знојењем, док јогурт доприноси хранљивим материјама попут протеина и електролитима. Осим тога, Со додата у ајран помаже у одржавању равнотеже електролита, што је посебно важно током топлих дана.

Ајран, рецепт

Главни састојци ајрана су јогурт, вода и со, мада се рецепт може разликовати од региона до региона. Ово пиће се често конзумира током топлих летњих дана као освежење.

Састојци:

Основни састојци ајрана су јогурт, вода и со. Јогурт може бити обичан или грчки јогурт, а вода се додаје у одређеном односу како би се постигла жељена конзистенција и густина.

Припрема:

За припрему ајрана, јогурт се прво разблажује водом. Додаје се прстохват соли, а све се добро измеша да се постигне једнолична текстура. По жељи, може се додати и ситно исецкани першун, нана или краставац ради додатног освежења.

Здравствене предности:

Осим што је освежавајући напитак, ајран је нискокалоричан и богат хранљивим материјама попут протеина, калцијума и витамина Б12. Такође, сол помаже у надокнади електролита, што га чини добром опцијом после физичке активности или током врућих дана.

Ајран је популаран не само као свакодневно пиће већ и као пратња многим јелима, посебно у турској, блискоисточној и балканској кухињи. Може се наћи и у различитим варијантама, као што су додаци свежег поврћа или биља.

(Крстарица)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas