Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Здраве су и сви их волимо али не би требало да их конзумирамо сваки дан: Ово је 5 намирница чију употребу треба смањти

Ових 5 здравих намирница не би требало да конзумирамо сваки дан колико год оне здраве биле

1660479916_randy-fath-5aJVJvJ9rG8-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Конзумирање и најздравијег производа у великим количинама може негативно да утиче на здравље. Ово је разлог зашто треба ограничити унос одређених здравих намирница? Зато што један производ, колико год да је здрав, никада неће моћи да обезбеди организму све неопходне хранљиве материје.

Постој неке намирнице које многи воле и јако су здраве, а никако не би требало да се једу сваког дана.

Ево које су то:

Поврће из породице купусара

Поврће је богато је антиоксидантима и хранљивим материјама. Међутим, према научним студијама, њихова прекомерна конзумација може да изазове хипотиреозу, тј. недостатак хормона штитне жлезде. Ово је посебно важно за особе које узимају хормоску терапију. Ако баш не можете да издржати ни дан без њих, требало би да их прво пропржите у тигању или скувате са неким другим намирницама.

Туна

Иако је здрава јер садржи омега 3 масне киселине и знатну количину протеина, туна је богата живом. Прекомерна конзумација може довести до нагомилавања велике количине овог тешког метала у организму који је посебно опасан за децу и труднице. Лекари саветују да не једете туну више од једном недељно.

Суво воће

 

Суво воће садржи много више шећера него свеже те је потребно бити умерем у конзумирању истог.

Мусли и житарице

Житарице саме по себи нису проблем, већ оне које су прерађене, а већина је таквих. Чак и да не садрже вештаче шећере тешко ћете наћи житарице које су од целог зрна. Процес прераде је такав да одстрањује велики део хранљивих материја.

Парадајз из конзерве

Све конзервисане намирнице садрже остатке смоластих материја које садрже синтетички естроген бисфенол-А.  Научници су одавно идентификовали његову улогу у настанку многих болести као што су дијабетес, срчана обојења и гојазности. 

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas