Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УКОЛИКО ПАТИТЕ ОД АЛЕРГИЈА, НЕКУ ОД ОВИХ БИЉАКА ТРЕБА ДА ИМАТЕ У КУЋИ: Успешно пречишћавају ваздух и спречавају алергијски кашаљ

Све више људи пати од алергија, али је у задње време и висок степен загађења ваздуха. Стручњаци предлажу да набавите неке од ових биљака које успешно пречишћавају ваздух и спречавају алергијски кашаљ.

1699451906_344765_shutterstock-1944496678_ls.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уколико вам се дешава да ујутру, чим устанете, кијате и по неколико пута узастопно - то значи да сте алергични. Нешто постоји у вашем окружењу што вам "не дозвољава" да дишете неометано.

 

1. Спатифилум

Својим елегантним шармом краси сваки ентеријер! Другачије се назива и ,,Месечев цвет” , јер нуди прелепе беле цветове. Љубитељи цвећа тврде да, осим што има прелепе цветове, ово цвеће је врло лако за узгој.

 

2. Драцена маргината

Једна је од најчешће гајених собних биљака. Осим због декоративности, гаји се и зато што је веома отпорна биљка и лака за одржавање па је могу успешно гајити и почетници. На природном станишту, у Африци, драцена расте као велико дрво. У многим крајевима света зове се „Змајево дрво“ или „Женски змај“.

 

3. Аглаонема

Декоративна, зимзелена биљка, пореклом из Кине. Упечатљива је због великих варијација боја – од тамно зелених до сребрних нијанси, а неке сорте имају и интензивно црвену нијансу, што је чини веома популарном декоративном биљком. Ово је споро растућа, веома атрактивна биљка због својих крупних листова.

 

4. Фикус гумијевац или дрво гуме

Стабло из породице дудова а име врсте еластица је добио по томе што су му сви делови пуни гумастог латекса. У нашим условима, фицус еластица може нарасти до два метра држањем у саксији.

 

5. Кућна папрат

Позната и под називом “собна”, “коврџава” или “чупава” папрат, је врста папрати која се гаји баш као собна биљка. С обзиром на то да у просторијама и канцеларијама обично има врло мало природног светла, собна папрат се припремила на то, и потпуно јој одговарају услови.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas