Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕСТИ ИЗ МЕДИЦИНЕ

Болнице ће ангажовати РОБОТЕ, а вакцина има занимљиву последицу

Европска комисија је покренула набавку 200 робота за дезинфекцију болница, које плаћа 12 милиона евра, а биће испоручени болницама широм ЕУ.

1606751244_Depositphotos_75025297_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Болнице из већине држава чланица изразиле су интерес за таквим роботима који могу дезинфиковати стандардне болничке собе користећи ултраљубичасто светло, у року од 15 минута.

Прочитајте још: Први закон за лепе усне је ВЛАЖАН, а други је СОЧАН

Цео процес контролише особа која се налази изван просторија које се дезинфикују како не би била изложена ултраљубичастим зрацима. Испорука робота се очекује у следећих неколико недеља.

Вакцина против грипа смањује ризик озбиљних обољења код оболелих од срца.

Истраживање спроведено у САД показује да вакцинација против грипа код особа са болестима срца знатно смањује ризик за појаву озбиљних компликација и преурањене смрти. Анализа података прикупљених за потребе 16 ранијих студија спроведених на 237.000 испитаника повезала је вакцинацију против грипа са просечно 18 одсто мањим ризиком за фаталан исход услед последица болести срца.

Прочитајте још: Ево "формуле": Помоћу овог НАПИТКА живећете дуже и здравије

Уз то, код вакцинисаних учесника истраживања забележен је просечно 28 одсто мањи ризик за преурањену смрт од било којег узрока. Вакцинисање против грипа је у студији повезано и са просечно 13 одсто мањим ризиком за озбиљне потешкоће са здрављем срца, рекли су научници.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas