Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кожа

Разлози због којих нам је КРЕМА ЗА СУНЧАЊЕ НЕОПХОДНА И ЗИМИ: Уколико ћете бити на планини обавезно је понесите

Да ли крему за сунчање одлажете крајем лета? Већина ће урадити ово, али би неке навике требало да мењамо. Заштита од сунца нам је ипак потребна током целе године, а наука објашњава зашто.

1644002505_winter-gd603c7a7c_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Крема за сунчање зими

Грешка је прескакање креме за сунчање током зиме јер мислимо да је сунце слабо, а углавном га и не видимо. Крема за сунчање треба да буде део ваше рутине неге без обзира на време или доба године.

Прочитајте још: Да ли се ЈОГА сматра вежбањем? Ако желите да сагорите калорије постоји посебна врста

УВ зраци

Без обзира колико густи ти облаци изгледају зими, до 80 процената сунчевих зрака и даље може да прође кроз њих. Постоје две врсте УВ зрака које утичу на нас, од којих је један апсолутно и даље веома опасан током зиме.

УВА зраци су моћни током целе године, зато је кожи потребна заштита током целе године.

УВА зрак је увек присутан и може да продре кроз облаке и стакло. УВА може да оштети дубље слојеве коже, што доводи до прераног старења и повећаног ризика од болести коже. УВБ зраци, с друге стране, варирају по интензитету и годишњем добу. УВБ зраци су већи у сунчаним данима током лета.

Крема за сунчање

Оштро зимско време исушује и оптерећује кожу, што може да доведе до стварања бора, па и због овога крема за сунчање важан део зимске неге.

УВ зраци оштећују колаген и еластин у кожи, што доводи до убрзања финих линија и бора.

Прочитајте још: 15 најчешћих заблуда о ЗДРАВЉУ: Многе ће изненадити сазнање да неки поступци немају никаквог учинка!

Истраживачи су упоредили старење коже код 900 мушкараца и жена из Аустралије током четворогодишњег периода. Открили су да они који су свакодневно користили крему за сунчање нису имали видљиво повећање старења коже! Све у свему, имали су 24 посто мање старења од оних који нису носили крему за сунчање, пише Тхе Хеалтхy.

Зимски спортови

УВ зрачење се повећава за 5 процената са сваких хиљаду стопа изнад нивоа мора. То значи да што је ваша надморска висина већа, то је већа изложеност штетним УВ зрацима. Осим тога, снег рефлектује и појачава сунчеву светлост, што вас чини веома подложним опекотинама. Ако планирате да ове зиме проведете време у планинама на скијању крема за сунчање би требало да буде обавезна.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas