Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Откривена је КОВИД ДИЈЕТА: Прва студија пронашла храну која штити од вируса корона!

Прва студија ове врсте открила је исхрану која вас може заштитити од добијања ковида и осталих озбиљнијих болести.

1626268625_food-2569257_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

То значи да треба да форсирате храну попут лососа, каше и печеног пасуља, док треба да избегавате бели хлеб, прерађено месо и сладолед.

Повезаност ковида и исхране

Није изненађујуће што су истраживачи са Краљевског колеџа у Лондону установили да је здрава храна повезана са мањим ризиком од ковида.

Прочитајте још: Која је разлика између хемијске и физичке креме за сунчање: Будете срећни ако ваша оставља бели траг на кожи! (ВИДЕО)

Рекли су да квалитетна дијета побољшава здравље црева, што заузврат може ојачати имунитет и потенцијално вас заштитити од ковида.

Студија је показала да људи са најквалитетнијом исхраном имају око 10 процената мање шансе да развију ковид од оних са најнижим квалитетом исхране.

Такође је било 40 посто мање вероватноће да ће тешко оболети.

Фото: Пиксабеј

Студија је заснована на подацима скоро 600.000 Британаца и Американаца који су користили апликацију ЗОЕ Цовид Симптом Студи.

Сарадници су попунили истраживање о храни коју су јели у фебруару 2020. године, непосредно пре него што је ковид проглашен пандемијом.

Од 600.000 корисника апликација, скоро 32.000 је на крају добило ковид..

Њихова дијета је коришћена као начин мерења ризика од ковида.

Прочитајте још: "То су млади људи, а невакцинисани су": Др Шеклер открио стање заражених ДЕЛТА СОЈЕМ и објаснио због чега је посебно опасан

Студије о кафи и пиву

У међувремену, друга студија објављена у јуну открила је да шољица кафе дневно може заштитити од вируса.

Такође, сматра се да антиоксидативна и противупална једињења у пиву посредују у ризику од развоја симптома, рекли су истраживачи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas