· · Коментари: 0
Сателитски телефон

Ако се нађете у опасности, помоћу овог дугмета можете позвати помоћ било где у свету (ВИДЕО)

Ако се икада нађете у опасности на неприступачном месту, једним притиском наменског, програмабилног СОС дугмета можете позвати помоћ било где у свету

1611857282_iridium-e-3.jpg
иридиум-е-3 - фото: “Иридиум”

До пре деценију-две, индивидуална опрема за сателитску комуникацију била је веома скупа и доступна углавном учесницима скупих експедиција, пословним људима и специјалним јединицама. У међувремену, техника је постала јефтинија, поузданија и лакша, па телефонски позив са било које тачке на планети више није недоступан просечном човеку. 

Прочитајте још: Јесењи марш кроз блато, воду и маглу (ФОТО)

Иридиум Еxтреме у радном окружењу, фото: “Иридиум”

За дужи боравак далеко од цивилизације сателитски телефон представља мудру инвестицију. Планинари, морнари, ловци, параглајдери и сви остали којима непланирано може затребати помоћ, одавно прибављају ове уређаје. Компанија “Иридиум” нуди свој компактни модел Еxтреме у неколико верзија.  

Уз аутономију од 30-50 сати на стед-бај режиму и 4-6 сати разговора са једним пуњењем батерије, пружа додатну сигурност у свакој авантури, а може да шаље и прима СМС.  

Сателитски телефон за све услове, фото: “Иридиум”

Израђен је по војним стандардима, тако да је веома је робустан, отпоран на прашину, ударце и водонепропусан. Тежак је само 240 грама, прилагођен употреби при јаком ветру, на мору или ниским температурама. Иридиум Еxтреме има и СОС татсер за случај опасности, који аутоматски обавештава нон-стоп дежурни центар ГЕОС Емергенцy Мониториг, шаљући ГПС координате, а повезан је и са Гоогле Мапинг сервисом.  

Продаје се са “фул” опремом која подразумева: путни пуњач са међународним адаптерима, ауто пуњач, УСБ кабл за пренос података, исправљаче додатне опреме (2Кс), магнетну антену за носач на возилу са каблом, хендс-фри слушалица са микрофоном, упутство за употребу И допадљиву кожну торбицу. 

Прочитајте још: Постоји више начина да се побринете за могуће посекотине, али ОВАЈ комплет је закон

Компактан уређај великих могућности, фото: “Иридиум”

Са ценом од нешто изнад 1000 евра није јефтин, али то је тек упола више од нових смартфон уређаја или двоструко јефтиније од доброг оптичког нишана, а у случају невоље може да спаси живот не само појединцу већ читавој групи. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.