Oglas
· · Komentari: 0
Satelitski telefon

Ako se nađete u opasnosti, pomoću ovog dugmeta možete pozvati pomoć bilo gde u svetu (VIDEO)

Ako se ikada nađete u opasnosti na nepristupačnom mestu, jednim pritiskom namenskog, programabilnog SOS dugmeta možete pozvati pomoć bilo gde u svetu

1611857282_iridium-e-3.jpg
iridium-e-3 - foto: “Iridium”
Oglas

Do pre deceniju-dve, individualna oprema za satelitsku komunikaciju bila je veoma skupa i dostupna uglavnom učesnicima skupih ekspedicija, poslovnim ljudima i specijalnim jedinicama. U međuvremenu, tehnika je postala jeftinija, pouzdanija i lakša, pa telefonski poziv sa bilo koje tačke na planeti više nije nedostupan prosečnom čoveku. 

Pročitajte još: Jesenji marš kroz blato, vodu i maglu (FOTO)

Iridium Extreme u radnom okruženju, foto: “Iridium”

Za duži boravak daleko od civilizacije satelitski telefon predstavlja mudru investiciju. Planinari, mornari, lovci, paraglajderi i svi ostali kojima neplanirano može zatrebati pomoć, odavno pribavljaju ove uređaje. Kompanija “Iridium” nudi svoj kompaktni model Extreme u nekoliko verzija.  

Uz autonomiju od 30-50 sati na sted-baj režimu i 4-6 sati razgovora sa jednim punjenjem baterije, pruža dodatnu sigurnost u svakoj avanturi, a može da šalje i prima SMS.  

Satelitski telefon za sve uslove, foto: “Iridium”

Izrađen je po vojnim standardima, tako da je veoma je robustan, otporan na prašinu, udarce i vodonepropusan. Težak je samo 240 grama, prilagođen upotrebi pri jakom vetru, na moru ili niskim temperaturama. Iridium Extreme ima i SOS tatser za slučaj opasnosti, koji automatski obaveštava non-stop dežurni centar GEOS Emergency Monitorig, šaljući GPS koordinate, a povezan je i sa Google Maping servisom.  

Prodaje se sa “ful” opremom koja podrazumeva: putni punjač sa međunarodnim adapterima, auto punjač, USB kabl za prenos podataka, ispravljače dodatne opreme (2Ks), magnetnu antenu za nosač na vozilu sa kablom, hends-fri slušalica sa mikrofonom, uputstvo za upotrebu I dopadljivu kožnu torbicu. 

Pročitajte još: Postoji više načina da se pobrinete za moguće posekotine, ali OVAJ komplet je zakon

Kompaktan uređaj velikih mogućnosti, foto: “Iridium”

Sa cenom od nešto iznad 1000 evra nije jeftin, ali to je tek upola više od novih smartfon uređaja ili dvostruko jeftinije od dobrog optičkog nišana, a u slučaju nevolje može da spasi život ne samo pojedincu već čitavoj grupi. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas