Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Кинеска батеријска лампа

Са овом светиљком "ВИДИ СЕ НА КИЛОМЕТАР" није само фраза (ФОТО)

Добар извор светлости је од велике помоћи по мраку, без обзира да ли се налазите у дивљини или у властитом подруму

1614857023_Acebeam.jpg
Ацебеам - фото: "Ацебеам"
Oglas

Избор светиљки на тржишту је огроман, али постоје специфични модели који се издвајају по својим карактеристикама. Један од њих је W10 кинеског произвођача “Ацебеам”. 

Прочитајте још: Светлост на длану (ФОТО)

Окретањем тактичке круне, од лапме постаје оружје за самоодбрану, фото: "Ацебеам"

Ова компактна лампа дуга 140 мм са масом тек нешто већом од 120 грама нуди екстремно велики домет светлосног снопа. Према спецификацијама произвођача, модел W10 има ефективан домет од преко 1000 метара, што значи да на тој дистанци може да осветли површину пречника тридесетак метара, толико да објекти на њој буду препознатљиви голим оком!  

За разлику од већине светиљки на тржишту које као извор светлости користе ЛЕД диоде, W10 ангажује ласерски емитер који побуђује фосфорну плочу и тако генерише чисту белу светлост усмереног снопа. На тај начин, светлост од "само" 250 лумена бива максимално искоришћена. Ова лампа је већ у употреби код затворских стражара у неколико држава САД јер је у стању да привремено заслепи, али не оштећује вид.  

Кинеска светиљка ангажује ласерски емитер који побуђује фосфорну плочу и тако генерише чисту белу светлост, фото: "Ацебеам"

Алуминијумско кућиште је једноставног дизајна са тврдо елоксираним завршним слојем и радловањем ради чвршћег хвата. Руб рефлектора је ојачан челичном "тактичком круном", која може да се скине и преокрене, претварајући светиљку у оружје за самоодбрану.  

У додатну опрему која се испоручује ова светиљка улазе два филтера у црвеној и зеленој боји, резервне заптивке, као и кабл за УСБ пуњач, иако могу да се користе и две батерије ЦР-123. Ипак, ове перформансе значе и већу потрошњу па на максималној снази, батерија траје 1 сат, а са пуњивом батеријом добијате аутономију од 3,5 сата.  

Лампа са додатном опремом, фото: "Ацебеам"

Многи корисници истичу могућност сигнализације на великој даљини као основну предност овог уређаја па је омиљен међу власницима чамаца и малих бродића. Кућиште је водонепропусно до дубине од два метра, али не може да се користи као ронилачко светло.  

Прочитајте још: СОВА угрозила донедавно неприкосновени Шурфајер (ФОТО)

Веома компактне димензије, фото: "Ацебеам" 

Продаје се по цени од 297 долара, али копије са нешто лошијим учинком и већим димензијама могу да се пронађу већ за четрдесетак америчких долара, тако да се може очекивати значајније смањење цене оригинала. 

Д. Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas