Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Преживљавање - активни веш

Упркос знојењу останите суви и свежи (ФОТО)

Бројне су предности употребе активног веша у односу на уобичајен памучни, барем када је реч о спортским активностима

1609955648_aktivni-ves.jpg
активни-вес - фото: Хеллy Хенсен
Oglas

У току напорног рада или тренинга често се јавља осећај потхлађивања, потом следи прегревање, а затим поновно расхлађивање. То су последице знојења, које представља природан механизам за регулисање телесне топлоте. 

Квалитетан активни веш од 57% мерино вуне, 43% полипропилена, фото: Хели Хенсен

Прочитајте још: Снежна авантура може да почне (ФОТО)

Притом зној натапа одећу, а бити мокар током планинарења, алпинизма, пењања, скијања, лова или излета, није пријатно, а може знатно да угрози здравље. У хладним данима активан веш је одличан први слој уз тело, отклања влагу са тела и одводи је на следећи слој ради што бржег сушења, а проблеми са иритацијом коже и непријатним мирисима одавно су превазиђени. Не губите топлоту, јер вам је тело суво. 

Веб тексове производе користе припадници војске и полиције, али и бројни ловци у северним крајевима, фото: Wеб Теx милитарy продуцтс

Нове производне технологије за резултат имају хипоалергијске тканине, веома пријатне на додир са антибактеријском импрегнацијом. Јединствен систем ткања обезбеђује да се зној брзо апсорбује са коже и усмери према спољашњој страни. Тако се обезбеђује да у хладним условима будете суви и топли, а на спарини убрзава одвођење топлоте од тела.

Прочитајте још: Јесењи марш кроз блато, воду и маглу (ФОТО)

Активни први слој направљен од бамбоо материјала омогућава да се одржава константна термика, чувајући топлоту, када спољашња температура опада и одајући вишак топлоте када дође до прегревања, фото: НГН

Активни веш британског произвођача “Веб-Текс” специјализован је пре свега за војни програм. Планинари, спортисти и кампери преферирају производе “Хели Хенсен” НГН, који у понуди имају линије за жене и децу. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas