Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Преживљавање

У природи су најопаснији предатори подивљали пси: Штапом ударите вођу чопора, вичите и урадите ову ствар (ФОТО)

Све су учесталији напади паса луталица по градовима, али шта ако се са њима суочите у шуми или пољу

1613737757_pas.jpg
пас - фото: принтскрин, "Бели пас"
Oglas

После боравка у кући током зиме ужелели смо се шетње и зеленила. Планине, околна брда и стазе здравља у оквиру бањских центара, преплављују излетници, планинари, љубитељи природе, али и животиње у потрази за храном. 

Прочитајте још: Привесци за кључеве, тактичке оловке, батеријске лампе... а када затреба - ОРУЖЈЕ (ФОТО)

Махање штапом, успешно ће одвратити усамљеног пса луталицу, фото: Профимедиа

Дивље животиње, по правилу, избегавају човека и нападају само ако се осећају угрожено, а најопасније су женке док чувају младе. У природи треба бити гласан да би вас животиње чуле и на време се уклониле. То важи и за гмизавце који осећају вибрације тешких ципела и штапа који лупа по камену.  

Најопасније животиње на планинарењу су подивљали пси који су опасни предатори.

Најопасније животиње које можете срести на планинарењу су подивљали пси, које су власници одбацили или су их оставили да чувају викендице, али ван дворишта и без хране. Такве јединке, које преживе тест дивљине, постају опасни предатори. 

Не покушавајте да приђете непознатом псу у шуми, вероватно је у питању подивљала животиња спремна да нападне, а не да се дружи, фото: принтскрин, "Бели пас"

Они се, за разлику од правих звери, не плаше човека, већ га нападају. Лове у чопорима и жртву окружују збуњујући је, чекајући прилику за скок на врат с леђа или обарање уједањем за ноге. 

Нападају у чопору, па ви нападните вођу!

Одбрану треба усмерити према вођи чопора, јер ће његово повлачење обесхрабрити и остале. При сусрету с неким предатором не смете да бежите, будући да је бржи од вас.  

Прочитајте још: Најефикасније средство за СПАСАВАЊЕ голог 

Подивљали пси лове у чопорима, а после зиме (чак и када није јака као ова), гладни су и агресивни, фото: универзум.блогспот.цом

Најбоље је да подигнете руке и вичете јер ћете зауставити већину опасних животиња. Још је сигурније да при себи увек имате штап, јаке петарде (животиње се плаше праска) и бибер-спреј. То је најбоља приручна заштита, у случају подивљалих паса и - једина. 

Борис Субашић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas