Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЦРВЕНИ АЛАРМ У ВЕЗИ: Пет ствари које показују да се љубав гаси и да сте све ближи раскиду

Према стручњацима ових 5 црвених заставица у вези не смете да игноришете.

1710598382_shutterstock_2069274854.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Партнерски однос никада није лак, већ је шта више веома изазован, а разумевање знакова упозорења о невољи може бити још сложеније.Психологија нам говори да постоје одређене црвене заставице које никада не смемо занемарити, јер би потенцијално могле сигнализирати на дубље проблеме у вези.

Ове црвене заставице могу звучати као аларм, сугерирајући да нешто није у реду. Иако није увек лако суочити се са овим стварима, њихово признање је први корак ка решавању.

1. Стална критика

Свет психологије има много тога да каже о критици у односима.Потпуно је природно и здраво да се парови с времена на време не слажу и критикују једни друге. Али када критика постане константна, то је црвена застава која вам се вијори право у лице.

У ствари, познати психолог Џон Готтман сталну критику назива једним од „четири јахача апокалипсе” за везе, указујући на њен потенцијал да изазове озбиљну штету.Готтман каже: „Критика представља проблем у вези као карактерну ману партнера. Ако ви или ваш партнер не можете да изразите незадовољство, а да не нападнете личност или карактер једно другог, то је јасан знак невоље.

Препознавање ове црвене заставице може вам помоћи да се директно суочите са проблемом, надамо се да ће довести до здравијих образаца комуникације.Али запамтите, игнорисање може довести до озлојеђености и даљег прекида везе.

2. Недостатак комуникације

Комуникација је камен темељац сваке везе. Људи се понекада веома муче са овим у везама. Постоје тренуци када проведу дане без разговора о било чему битном, где имају осећај као да се удаљавају, свако заробљени у свом малом свету. И тек када дође до раскида схвате да је лоша комуникација била проблем.

Познати психолог др Алберт Мехрабиан је једном рекао: „Речи су најмање важан део комуникације.“Не ради се само о разговору ради тога, већ о разумевању мисли, осећања и искустава једни других.Ако се нађете у вези у којој се чини да је смислена комуникација борба, то је црвена застава коју никада не бисте требали занемарити. Без комуникације, ви сте само двоје људи који деле простор без стварног повезивања на дубљем нивоу.

3. Емоционална недоступност

Емоционално недоступан партнер је црвена застава коју не можете себи приуштити да игноришете. Бити у вези са неким ко није емоционално доступан је као да покушавате да попуните рупу без дна. Без обзира колико љубави, наклоности или пажње уливате, чини се да то никад није довољно.

Цитат од психолога др Брене Браун гласи овако: „Рањивост није победа или пораз; то је храбрости да се појавимо и будемо виђени када немамо контролу над исходом.”Партнерству је потребна рањивост и емоционална отвореност. Ако ваш партнер није вољан или способан да се емоционално отвори, то је знак дубљих проблема који би могли довести до слома. Игнорисање ове црвене заставе може довести до једностране везе у којој се осећате незадовољно и невољено.

4. Непоштовање

Непоштовање у вези је још једна црвена застава која не може проћи незапажено. Постоје особе које се нађу у вези у којој партнер доследно омаловажавава њене идеје и мишљења. Пре свега то директно нарушава самопоштовање.

Чувени психолог Карл Роџерс је рекао: „Необичан парадокс је да када прихватим себе таквог какав јесам, онда могу да се променим."

Овај цитат је подсетник на важност самопоштовања и потребе за тим у односима.Ако ви или ваш партнер не поштујете мисли, осећања или границе једно другог, то је јасан знак невоље.Свако заслужује поштовање у вези, а било који облик непоштовања никада не треба олако схватати.

5. Неискреност

Неискреност је црвена застава која се не може гурнути под тепих. Било да се ради о малим белим лажима или великим неистинама, то уништава поверење, које је основни стуб сваке јаке и здраве везе. Чувени психолог Џордан Питерсон је изјавио: „Ако кажете не свом шефу, партнеру или мајци када то треба да се каже, онда се претварате у некога ко може да каже не када то треба да се каже."

Ово наглашава важност искрености, чак и када је тешко. Ако неискреност постане образац, то је јасан знак невоље. Од суштинског је значаја да се овим проблемом позабавите директно, јер игнорисање може довести до трајног нарушавања односа, пише сајт хацк Спирит.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas