Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли "ПРАВИЛО 37%" може да нам помогне да пронађемо партнера својих снова? Ево шта кажу стручњаци

Обавезати се да ћете остатак живота провести са неким је велика одлука, вероватно једна од највећих које ћете донети

1682067372_shutterstock_367776344.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пев Ресеарцх Центер извештава да многи људи прво одлуче да живе заједно пре него што ступе у брак, како би стекли осећај како је живети са својим партнером. Некима ће можда бити потребни месеци, али многим људима су потребне године да сазнају да ли су са правим партнером. Постоје знакови који упућују на то да сте спремни за брак, али како можемо да буде сигурни да је наш партнер тај прави? Да ли наука може да нам помогне?

Математичари сугеришу да „правило 37%“ може да помгоне да се одреди најбоља опција у доношењу важних животних одлука, пише Тхе Лист. Ово правило наводно може драстично да смањи време потрошено на доношење одлука.

Правило од 37% се односи на максимизирање вероватноће да се дође до најуспешније опције. Универзитет Калифорније у Лос Анђелесу објавио је студију која објашњава науку која стоји иза концепта. Идеја је једноставна: ако морате да донесете одлуку са неколико опција, студија сугерише да би требало да се решите првих 37% процената опција и размотрите остале. Затим би требало да изаберете најбољу од преосталих опција.

Правило од 37% подразумева да имате највеће шансе да изаберете најбољег потенцијалног партнера ако одбијете првих 37% својих опција. Рецимо да очекујете да ц́ете упознати отприлике 10 потенцијалних партнера током свог живота. Одбијте прва три или четири партнера које упознате, а затим изаберите следец́ег који се боље слаже од првих неколико. Чак и ако постоје знаци да је ваш тренутни партнер тај, ако је та особа укључена у првих 37% ваших потенцијалних "доживотних партнера", правило каже да би било боље да их одбијете и размислите још једном.

Може ли вам ова математичка формула заиста помоћи да пронађете правог?

Математичарка Хана Фрај рекла је да се шансе за избор правог партнера повећавају на скоро 40% ако примените правило од 37%, али то није без ризика.

Фрај је говорила о лошој страни овог правила, јер би ваша сродна душа могла да се нађе у првих 37% ваших партнера. Ако би се то догодило, применом правила бисте тог партнера пропустили. Још један ризик повезан са овим правилом је да након фазе одбијања не мора да се подразумева да ћете да наиђете на особу која вам више одговара.

Когнитивни научник Том Грифитс са Калифорнијског универзитета у Берклију и признати писац и информатичар Брајан Кристијан написали су књигу о овом правилу. Они тврде да је ово правило од највеће помоћи када сте неодлучни, пише Тхе Лист.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas